Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Adam Sýkora urobil chybu, z ktorej sa poučí, Húska má rád rýchly hokej

HELSINKI - Slovenskí hokejisti držali krok s favoritom na MS iba dve tretiny. Vo svojom treťom zápase v základnej A-skupine na MS vo Fínsku podľahli Kanade 1:5, o všetkom rozhodol záver druhej dvadsaťminútovky. V ňom mali Slováci šance na gól na 2:2, ale nepremenili ich a vzápätí inkasovali po tretí raz. Po tomto momente Kanada prebrala taktovku pevne do rúk.
Zdroj: 42478
Zdieľajte:

Šance na gól mali v druhej tretine Krištof, ďalšie sľubné gólové príležitosti nepremenili ani Tamáši aj Ivan. Brankár Adam Húska sa potom vyznamenal pri úniku Lowryho v oslabení, ale v 38. minúte tretíkrát inkasoval. "Bol to rýchly hokej a ja mám rád rýchly hokej. Kanada je podľa mňa najsilnejší tím v našej skupine. Som rád, ako sme bojovali s týmto súperom, ale držali sme to len dve tretiny," povedal Húska.

Prečítajte si aj

MS 2022: Šampionát končí pre slovenského mladíka

V úvode tretej časti pridali Kanaďania štvrtý gól, ktorým definitívne zlomili odpor zverencov Craiga Ramsayho. "My sme si hovorili, že ten tretí gól s nami nemôže nič spraviť. Dostali sme dva vlastné góly, čo bola škoda, lebo sme proti Kanade ubránili dlhé oslabenie a to nás malo nakopnúť. Bol to náročný zápas aj po psychickej stránke, lebo sme s nimi hrali dve tretiny dobrú partiu. Ale tie vlastné góly, to dá dole psychiku," priznal pre TASR útočník Jakub Minárik.

Prečítajte si aj

MS 2022: Padla definitíva ohľadom Adama Ružičku

V druhej tretine mali Slováci niekoľko dobrých fáz, najmä štvrtá päťka si dokázala vytvoriť tlak, ale potrebný druhý gól neprišiel. "My sme sa ich snažili zavrieť a rýchlo vystriedať, lebo sme mali bližšie zo striedačky do pásma. Mali sme dosť šancí na gól, ale bohužiaľ," dodal Minárik.

Prečítajte si aj

Michalovská Dukla v novom ročníku aj s ofenzívnym obrancom

Pre 21-ročného centra bola konfrontácia so súperom z kolísky hokeja prvou na vrcholnom turnaji. "Bolo to veľmi ťažké. Snažili sme sa korčuľovať, ale oni mali skúsenosti, vedeli si to dať v pásme veľmi ľahko. To bolo pre nás najťažšie, hrať v obrannom pásme," uzavrel Minárik pre TASR.

Prečítajte si aj

Chris Langkow sa rozlúčil s Novými Zámkami a prestúpil do silného klubu

Sedemnásťročný Adam Sýkora má za sebou debut na MS. Talentovaný slovenský hokejista dostal dôveru pred tretím zápasom Slovákov na MS a rovno proti jednému z favoritov šampionátu. Zverenci Craiga Ramsaya prehrali s Kanadou 1:5, no so svojim individuálnym výkonom bol Sýkora spokojný.

Prečítajte si aj

MS 2022: SVK s lekciou od Kanady, súperovi pomohli aj dva vlastné góly

Mladého útočníka dopísal realizačný tím na súpisku len ráno pred zápasom, nastúpil vo štvrtej formácii so Samuelom Takáčom a Alexom Tamášim. "Spoluhráči mi pomohli. Nikdy som proti Kanade doteraz nehral, veľmi som si to užil. Snažil som sa robiť čo viem a verím, že sa mi to podarilo."

Prečítajte si aj

Prestupová bomba v extralige? Nové Zámky ulovili zaujímavú bratskú dvojicu

Kanaďania prevalcovali Slovákov v tretej tretine, dovtedy sa hral v Helsinkách hokej, ktorý dával zverencom Craiga Ramsayho nádej. "Prvé dve tretiny sme boli vyrovnaným tímom ak nie niekedy lepším. Škoda, že nám nepadli šance, ktoré sme si vypracovali. Mohol to byť úplne iný zápas," povzdychol si Sýkora.

Tesne pred koncom mohol tento mladík okoreniť svoj debut gólom, ale zblízka neprekonal Thompsona. "Mal som strieľať, to mi ide lepšie ako miešať puk. Ale treba sa poučiť a uvidíme ako to pôjde ďalej."

Prečítajte si aj

Roman Rychlík smeruje z Popradu na ročné hosťovanie do ambiciózneho klubu

Sýkoru škrel po zápase výsledok, označil ho ako krutý: "Nedá sa však nič robiť. Treba sa pripraviť na ďalší zápas. Mohli sme dať nejaký náhodný gól, ale to sa nám nepodarilo. Verím, že nám zostali sily. Máme teraz deň voľna. Verím, že Švajčiarov v stredu zdoláme a budeme mať šancu na štvrťfinále."

Prečítajte si aj

Prvoligový Martin zostavil realizačný tím a predstavil brankára
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články