Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kritický Rosandić: Ako chceme vyhrať s jedným gólom? Musíme si niečo povedať

HELSINKI - Slovenskí hokejisti prehrali vo svojom treťom zápase v základnej A-skupine na MS vo Fínsku s Kanadou 1:5. Jediný gól slovenského tímu strelil Samuel Takáč, ktorý v 13. minúte v presilovke vyrovnal na 1:1.
Zdroj: 42477
Zdieľajte:

Favorizovaný zámorský tím rozhodol o svojom víťazstve v 2. tretine, v ktorej strelil dva góly a odskočil Slovákom na 1:3. V úvode tretej časti pridali Kanaďania štvrtý gól, ktorým definitívne zlomili odpor zverencov Craiga Ramsayho. V bránke Slovenska dostal prvýkrát na turnaji príležitosť Adam Húska, ktorý si popri piatich inkasovaných góloch pripísal 39 zákrokov.

Prečítajte si aj

MS 2022: SVK s lekciou od Kanady, súperovi pomohli aj dva vlastné góly

Hlasy (zdroj: RTVS a TASR):

Adam Húska, brankár SR: "Držali sme s nimi krok dve tretiny, dokázali sme ich aj zavrieť. Ale nechcelo to tam padnúť, podržal ich brankár. V tretej tretine nám už ušli."

Jakub Minárik, útočník SR: "Dve tretiny sme mali veľmi dobré, za stavu 1:2 sme mohli vyrovnať. Potom sme však dostali tretí gól a tretia tretina už bola z našej strany slabšia. Hovorili sme si, že ten tretí gól s nami nemôže nič urobiť, ale nešlo to."

Prečítajte si aj

MS 2022: Šampionát končí pre slovenského mladíka

Michal Ivan, obranca SR: "Škoda, že nám Kanaďania strelili gól hneď v úvode tretej tretiny. Možno by sme inak spravili tlak. Nás to, žiaľ, otupilo. Mrzieť ma môže aj moja šanca v 2. tretine. Keby som dal z toho gól, mohlo to vyzerať inak. Kanaďania mali šance, ale takisto aj my."

Mislav Rosandič, obranca SR: "Nemáme ani jeden bod, chceli sme však nejaký získať. Mali sme svoje šance, ale nevyužili sme ich. Góly spred bránky nás zhadzovali z koňa. Pred treťou tretinou sme si hovorili, že je všetko otvorené, ale hneď sme dostali gól "z bufetu," a bolo.... Nie sme efektívni. Neviem, ako chceme s jedným streleným gólom vyhrať zápas. Musíme si k tomu niečo povedať."

Prečítajte si aj

MS 2022: Padla definitíva ohľadom Adama Ružičku
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články