Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2022: Kanada si proti Talianom z chuti zastrieľala, Briti siahali proti Nórom na zázrak

HELSINKI - Hokejisti Kanady si na MS vo Fínsku pripísali na konto druhé víťazstvo. V nedeľu potvrdili v A-skupine v Helsinkách pozíciu jasného favorita triumfom nad Talianskom 6:1, hoci po vlažnom úvode sa vedenia ujali až krátko pred polovicou zápasu. Kanaďania figurujú priebežne na čele tabuľky s plným počtom šiestich bodov, Taliani majú na konte nulu.
Zdroj: 42470
Zdieľajte:

Kanaďania budú v pondelok o 15.20 SELČ ďalším súperom Slovenska na šampionáte, Taliani sa o deň neskôr v rovnakom čase stretnú s Dánskom.

A-skupina (Helsinki):
Taliansko - Kanada 1:6 (1:1, 0:3, 0:2)
Góly:
13. Pietroniro (McNally, Frigo) - 16. Sanheim (Severson, Anderson), 29. Anderson (Mayo, Lowry), 36. Roy (Dubois, Graves), 38. Johnson (Chabot, Barzal), 43. Mayo (Comtois, Mercer), 55. Gregor (Mercer). Rozhodcovia: Dehaen (Fr.), Hansen (Nór.) - Beresford (V. Brit.), Zunde (Lot.), vylúčení: 1:4 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:1, 2616 divákov.
Taliansko: Fazio – Pietroniro, Miglioranzi, Di Perna, Spornberger, Gios, Glira, Casetti – Petan, S. Kostner, Sanna – Magnabosco, Mantenuto, Frank – McNally, Hannoun, Frigo – Traversa, D. Kostner, Deluca – Insam
Kanada: Driedger – Chabot, Whitecloud, Sanheim, Severson, Holden, Mayo, Graves – Cozens, Dubois, Roy – Sillinger, Lowry, Anderson – Johnson, Barzal, Batherson – Gregor, Mercer, Comtois – Geekie

Prečítajte si aj

NHL: Černák oplýva radosťou Tampa to zvládla aj bez Pointa a už sa chystá na Floridu

Kanaďania začali proti totálnemu outsiderovi mimoriadne rozpačito, prvú tretinu odkorčuľovali na pol plynu a z letargie ich musel prebudiť až inkasovaný gól v 13. minúte. Talianov poslal senzačne do vedenia Pietroniro a o chvíľu neskôr mohol zvýšiť na 2:0 vo veľkej príležitosti Hannoun. Aspoň remízový stav pre Kanadu pred prvou prestávkou potom zariadil delovkou od modrej čiary Sanheim, no "javorové listy" hrali hlboko pod svoje možnosti. Taliani na čele s brankárom Faziom držali nerozhodný stav takmer do polovice stretnutia, až v 29. minúte poslal zámorský tím prvýkrát do vedenia Anderson šikovným tečom po nahodení Maya od modrej. Ešte do konca druhej časti zvýraznili náskok Kanady na 4:1 gólmi Roy a Johnson. V prostrednej časť už Kanaďania dominovali, vyhrali ju o tri góly a na začiatku tretej pridal piaty zásah tímu.

Prečítajte si aj

MS 2022: Česko hlási ďalšiu posilu z NHL. V hľadáčiku aj trojica útočníkov vrátane Pastrňáka

B-skupina (Tampere):
Nórsko - Veľká Británia 4:3 pp a sn (1:0, 2:0, 0:3 - 0:0, 1:0)
Góly:
17. Klavestad (Trettenes, Hoff), 27. M. Olimb (Rosseli Olsen, Johannesen), 36. M. Olimb (K. A. Olimb, Rosseli Olsen), rozh. nájazd Haga - 53. Dowd (Lake, Batch), 54. Perlini (Mosey, Conway), 57. Richardson (Perlini, Tetlow). Rozhodcovia: Frandsen (Dán.), Lawrence (Kan.) - Kroyer (Dán.), Obwegeser (Švajč.), vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, 4651 divákov.
Nórsko: Haukeland – Johannesen, Lilleberg, Krogdahl, Kasastul, Klavestad, Nörstebö, Rokseth – K. A. Olimb, M. Olimb, Rosseli Olsen – Röymark, Martinsen, Haga – Trettenes, Jakobsson, Hoff – Henriksen, Salsten, Rönnild
V. Británia: Bowns – Richardson, Tetlow, D. Phillips, O'Connor, Ehrhardt, Clements, Batch – Mosey, Conway, Lake – Perlini, Dowd, Neilson – Davies, J. Phillips, Waller – Lachowicz, Myers, Duggan – Hook

Prečítajte si aj

MS 2022: Česko hlási ďalšiu posilu z NHL. V hľadáčiku aj trojica útočníkov vrátane Pastrňáka

Nóri v úvode potvrdzovali úlohu favorita, súpera v prvej tretine takmer k ničomu nepustili a po úvodnej dvadsaťminútovke viedli na strely 11:1. Z hernej prevahy však vyťažili jediný gól až v 17. minúte, postaral sa o to obranca Klavestad strelou od pravého mantinelu, ktorú nešťastne za chrbát vlastného brankára Bownsa tečoval David Phillips. Na začiatku prostrednej časti Haukeland zlikvidoval prvú výraznejšiu šancu Britov v podaní Neilsona a severský tím o chvíľu neskôr odskočil na dvojgólový rozdiel - v 27. minúte sa pred bránkou súpera najlepšie zorientoval kapitán Mathis Olimb a jeho zásah odobril aj videorozhodca. Ten istý hráč zvýšil v 36. minúte opäť v presilovej hre na 3:0 pre Nórsko a o víťazovi sa zdalo byť rozhodnuté. Briti mohli zdramatizovať duel na začiatku tretej tretiny, no Perlini v 44. minúte nepremenil trestné strieľanie. Potom sa však v priebehu 38 sekúnd presadili Dowd a Perlini a šokujúce vyrovnanie na 3:3 zariadil v 56. minúte Richardson. Nóri napokon získali dva body, keď sa v nájazdoch presadili Trettenes a Haga a za Britov iba Conway.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články