Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS 2022: Regenda sa považuje za robotníka, Takáč o dôležitej prvej výhre

HELSINKI - Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prvom zápase A-skupiny MS vo Fínsku nad Francúzskom 4:2. Viedli gólmi Pavla Regendu a Tomáša Tatara 2:0, no Francúzi v druhej tretine vyťažili z defenzívnych zaváhaní súpera a vyrovnali na 2:2. Ešte pred druhou prestávkou však Samuel Takáč skóroval na 3:2 a rozhodol o slovenskom víťazstve. Počas hry Francúzov bez brankára strelil Regenda štvrtý gól slovenského tímu. Slováci sa v sobotu o 19.20 h stretnú s Nemcami, Francúzi budú hrať v nedeľu od 15.20 h proti Kazachstanu.
Zdroj: 42452
Zdieľajte:

hlasy po zápase (zdroj: RTVS):
Samuel Takáč, útočník SR, strelec víťazného gólu: "Víťazstvo v prvom zápase je vždy dôležité. Máme sa od čoho odraziť. Dnes bolo menšie klzisko než v nedávnom vzájomnom zápase v Žiline. Bolo to o súbojoch, v tomto sa Francúzi zlepšili."

Prečítajte si aj

HKM Zvolen angažoval druhého legionára. Tento raz do obrany

Prečítajte si aj

MS 2022: Slovensko si na úvod turnaja poradilo s Francúzskom


Pavol Regenda, útočník SR, strelec dvoch gólov: "V druhej tretine sme nehrali tak jednoducho ako v prvej. Neposúvali sme si rýchlo puky a zložito sme prechádzali cez modrú čiaru. Aj preto sa Francúzi dostali do prečíslení. Toho sa musíme v ďalších zápasoch vyvarovať. Ja som veľmi rád, že znovu hrám v útoku s Jurajom Slafkovským a Milošom Romanom. Dúfal som, že to tak bude. My s Milošom sme ´robotníci´, Juro je strelec. Verím, že nám to takto dobre pôjde aj naďalej."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články