Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rysy majú nového trénera aj posilu do útoku

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Novým trénerom hokejistov HK Spišská Nová Ves sa stal Čech Vlastimil Wojnar. Vo funkcii nahradil Miroslava Mosnára. Do kádra Spišiakov pribudol útočník Michael Vandas.
Zdroj: 35929
Zdieľajte:

Pre 44-ročného Wojnara pôjde o prvé pôsobisko v najvyššej slovenskej súťaži. Trénerskú kariéru začal dvomi sezónami v Záhrebe, od roku 2012 pôsobil v štruktúrach českého extraligového klubu HC Oceláři Třinec. Od októbra 2018 bol hlavný tréner farmy třineckého klubu HC Frýdek-Místek, ktorý pôsobí v druhej najvyššej súťaži. V ročníku 2019/2020 viedol chorvátsku reprezentáciu.

Prečítajte si aj

Bratislava Capitals sa vracia na scénu. Kde bude pôsobiť?

"Naša priorita bolo angažovať slovenského alebo českého trénera. Mali sme vytypované viaceré mená a z nich nám pán Wojnar vyšiel ako najlepšia voľba. Dlhé roky pracoval v Třinci, ktorý je jeden z najlepších klubov v Česku a v uplynulých troch rokoch dosiahol majstrovský hetrik. Verím, že jeho angažmán u nás bude úspešný a splní stanovené ciele," uviedol kapitán tímu Branislav Rapáč, ktorý spolupracuje s bratom Richardom na budovaní kádra.

Prečítajte si aj

MS 2022: Slovensko pozná meno kapitána a jeho asistentov

"Tento angažmán si veľmi vážim. Slovenská extraliga je veľmi kvalitná súťaž. Videl som asi 20-25 zápasov Spišskej Novej Vsi, ktorá hrala moderný hokej. Mám pred sebou novú výzvu, pretože tím sa len tesne neumiestnil na priečke zaručujúcej priamy postup do play off," uviedol Wojnar.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články