Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Získa prestížnu trofej brankár?

NEW YORK - Útočníci Auston Matthews z Toronta, Connor McDavid z Edmontonu a brankár Igor Šesťorkin z New Yorku Rangers sú finalisti hlasovania o Hartovu trofej pre najužitočnejšieho hokejistu NHL. Víťaza vyhlásia na galavečere NHL Awards v závere play off.
Zdroj: 34351
Zdieľajte:

Matthews bol v základnej časti najlepší kanonier súťaže. Strelil 60 gólov, čo sa mu podarilo ako prvému americkému rodákovi a prvému hráčovi Maple Leafs v histórii. Toronto malo aj vďaka nemu najúspešnejšiu sezónu z pohľadu víťazstiev (bilancia 54-21-7) a bodov (115) v dejinách klubu. Dvadsaťštyriročný center kandidoval na zisk tohto ocenenia aj v predchádzajúcom ročníku, keď dali hlasujúci prednosť McDavidovi.

Prečítajte si aj

Prestupová bomba v extralige? Nové Zámky ulovili zaujímavú bratskú dvojicu

Kapitán Oilers bol najproduktívnejší hráč profiligy v druhej sezóne za sebou. V 80 zápasoch nazbieral 123 bodov za 44 gólov a 79 asistencií. Hartovu trofej dostal v ročníku 2016/2017 i vlani, vo finále hlasovania je štvrtýkrát. Edmonton môže mať držiteľa tejto ceny tretíkrát za sebou, v sezóne 2019/2020 si ju vyslúžil Leon Draisaitl.

Prečítajte si aj

MS 2022: Tréneri zatiaľ nenapísali na súpisku troch hokejistov

Šesťorkin sa uchádza aj o Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára súťaže. V 52 odchytaných dueloch mal bilanciu 36-13-4, s priemerom 2,07 inkasovaného gólu na zápas a úspešnosťou zákrokov 93,5 percenta dosiahol najlepšie štatistiky v lige a Rangers priviedol do play off prvýkrát od roku 2017. Na Hartovu trofej má šancu premiérovo v kariére, informoval oficiálny web NHL.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články