Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci v zahraničí: Hattrick Sýkoru v drese Plzne

Prinášame vám sumár výkonov slovenských hokejistov hrajúcich za hranicami Slovenska v rozmedzí od 8.11. do 15.11.2014.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

LIIGA - Fínsko

Nedávno sa s reprezentačnou kariérou lúčil útočník Tomáš Záborský. To, že to bude určite veľká strata sa vedelo ihneď. Tomášovi sa totižto darí na klubovej úrovni. V uplynulom týždni odohral za HFK Helsinky dva zápasy a v oboch zanechal svoju stopu. Proti TPS Turku dvakrát prihrával na gól spoluhráčom a v zápase hokejovej Ligy Majstrov pomohol svojmu tímu pri víťazstve proti Fribourgu jedným gólom.

MOL Liga - Maďarsko

Presadila sa aj enkláva našich hokejistov hrajúcich najvyššie hokejové súťaže u našich susedov. V maďarskej MOL Lige sa najviac darilo Slovákom hrajúcich za Újpesti TE. Obranca Michal Ďurák si pripísal v dvoch zápasoch 2 asistencie a jeden presný zásah. Ešte viac sa darilo útočníkovi Jozefovi Mihálikovi. Ten pomohol svojmu tímu troma prihrávkami a jedným gólom. Darilo sa aj ďalším Slovákom. V zápase Debrecín - Corona Brašov bolo vidno až niekoľko Slovákov. Z víťazstva 4:3 po samostatných nájazdoch sa tešili domáci a to aj zásluhou útočníka Dušana Sijku, ktorý strelil gól a na jeden prihrával. V drese hostí sa predstavila pätica Slovákov. Patrik Polc odchytal celý zápas a inkasoval 3 góly. Dvojica Richard Filip a Martin Saluga si pripísali po bode za asistenciu. Druhý menovaný bodoval aj v sobotňajšom zápase svojho tímu na ľade Miškolcu, keď nahrával na druhý gól svojho tímu. Prehre 3:2 po samostatných nájazdoch ale nezabránil.

Polish Hockey League - Poľsko

Skvelé výsledky dosahovali aj slovenský hokejisti hrajúci najvyššiu poľskú súťaž. Najzaujímavejším duelom bol zápas Polonie Bytom a Unie Oswiecim, v ktorom sa presadila šestica Slovákov. Z víťazstva 6:4 sa tešili tí v drese Oswiemcimu, najväčšiu zásluhu na tom mal slovenský útočník Peter Tabaček, ktorý strelil jeden gól a na dva prihrával. V drese Polonie zahviezdili útočníci Martin Przygodzki (2+0) a Branislav Fábry (1+0). Obaja si ešte pripísali po góle aj v ďalšom zápase proti Krakowu. Obrancovia Miroslav Zatko (2+1 vs Opole) a Michal Imrich (1+0 vs Janow) pomohli svojím tímom pri víťazstvách.

Tipsport Extraliga - Česko

Najviac slovenských hokejistov figuruje pochopiteľne v českej Extralige. Niektorí dokonca patria medzi ťahúňov svojho tímu. To sa dá povedať najmä o Slovákoch hrajúci v drese Liberca. Útočníci Martin Bakoš, Branko Radivojevič a Martin Bartek ale aj brankár Ján Lašák patria medzi opory libereckých Tigrov. Celá štvorica to potvrdila v zápase s Vítkovicami, ktorý Liberec vyhral 3:2 po predĺžení. Ján Lašák odchytal celý zápas, Martin Bakoš strelil jeden gól a na ďalší prihral. V predĺžení rozhodol po prihrávke Branka Radivojeviča Martin Bartek. V tomto zápase sa v drese hostí predstavili Rudolf Huna (0+1) a Richard Stehlík (1+0).

Dvojica obrancov hrajúcich za Mladú Boleslav, Milan Hruška a Peter Trška si pripísali po jednej asistencii v zápase proti Karlovým Varúm, na víťazstvo to ale nestačilo. Naopak, z víťazstva a jednej asistencie sa tešil obranca Tomáš Harant. Nedarilo sa ale Slovákom v pražskej Sparte. Rastislav Staňa sa do brány ani nedostal a iba jediný bod si pripísal Martin Réway za asistenciu v zápase hokejovej Ligy Majstrov proti švédskemu Linkopingsu pri remíze 2:2.

Najviac sa darilo útočníkovi Škody Plzeň Jánovi Sýkorovi, ktorý strelil hat-trick oceliarom z Třinca a pridal k tomu ešte jednu asistenciu. Obrancom Tomášovi Slovákovi (0+3) a Petrovi Frühaufovi (0+2) sa darilo v drese HK Hradec Králové. Za HC ČSOB Pojistovna Pardubice sa presadili dvaja slovenský hokejisti. Radoslav Tybor si pripísal jeden gól a jednu asistenciu, Tomáš Marcinko si pripísal bod za asistenciu. Peter Zuzin (HC Olomouc) strelil dva góly, František Gerhát (HC Most) prekonal súperovho brankára jedenkrát. Brankár Marek Čiliak si pripísal jedno čisté konto, pri výhre Komety Brno nad Pardubicami 5:0.

LIGUE MAGNUS - Francúzsko

Svoju stopu zanechali Slováci aj vo francúzskej LIGUE MAGNUS. HC Brest Albatros momentálne figuruje na predposlednej priečke iba s piatimi bodmi. Napriek tomu sa našim hokejistov v drese tohto tímu darí. Michal Dian nazbieral dve asistencie, jeho kolega z útoku Jaroslav Prosvič strelil jeden gól a na jeden prihrával. Útočník Ján Plch z klubu IC Epinal Les Dauphins nazbieral za uplynulý týždeň 3 body (1+2). Jednu gólovú prihrávku má na svojom konte aj ikona trenčianskeho hokeja Ján Pardavý st. hrajúci v drese CSG L Etoile Noire Strasbourg.

SHL - Švédsko

V Švédskej hokejovej lige sa darilo útočníkovi Petrovi Cehlárikovi a obrancovi Christianovi Jarošovi, obaja Luleå HF. Mladý útočník stál pri víťazstve svojho tímu 3:2 po predĺžení v zápase s HV71, keď najprv strelil vedúci gól svojho tímu a v predĺžení prihrával na gól svojmu spoluhráčovi. Obranca Christian Jaroš prihrával na otvárací gól svojho tímu proti Vaxjo a dopomohol svojmu tímu k výhre 2:1. Brankár Július Hudáčekodchytal dva zápasy za Örebro HK. Najprv stál pri víťazstve svojho tímu 4:3 po samostatných nájazdoch, keď pochytal všetky pokusy. V sobotňajšom zápase ale bol pri prehre svojho tímu 2:0 na ľade Farjestadsu.

Ostatné súťaže

V ruskej VHL sa presadil iba jeden Slovák. František Skladaný, hrajúci za Buran Voronezh strelil gól do siete Lipetsku. Skvelo zachytal brankár Sary Arka Karaganda Vladimír Kováč, ktorý odchytal dva víťazné zápasy a inkasoval iba dva góly! Patrik Lušňák si v Bielorusku pripísal jednu asistenciu pri výhre jeho Yunostu Minsk nad Brestom 4:3. V nemeckej Deutsche Eishockey Lige si útočník Ivan Čiernik pripísal jednu asistenciu pri prehre Augsburger Panther proti Ingolstadtu 3:6. V talianskej SERIE A odchytal dva víťazné zápasy Dušan Sidor. V dvoch zápasoch inkasoval 5 gólov ale bol výraznou postavou v bráne HC Valpellice pri víťazstvách 6:4 proti Sportivi Ghiaccio Cortina a 2:1 proti Neumarktu.

Zámorské súťaže

V zámorských nižších súťažiach sa darilo najmä Marekovi Tvrdoňovi v ECHL. Aj jeho zásluhou je jeho tím Toledo Walleye na druhej priečke, keď v 4 zápasoch strelil jeden gól a na päť prihrával. Obranca Reading Royals Michal Čajkovský si pripísal jednu asistenciu. Slovenským zástupcom v AHL sa vôbec nedarilo. Marko Daňo, Marek Hrivík, Peter Sivák aj Martin Gernát vyšli bodovo naprázdno. Peter Budaj, chytajúci za St. John´s IceCaps, odchytal jeden zápas, v ktorom inkasoval 5 gólov a nezabránil prehre svojho tímu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet

Diskusia

Podobné články