Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Príprava MS 2022: Po Kaufland Cupe skončilo extraligové trio a legionár

ŽILINA - V tíme slovenskej hokejovej reprezentácie nepokračujú po domácom turnaji Kaufland Cup brankár Dominik Riečický, obranca Patrik Koch a útočníci Jozef Baláž a Marek Valach. Konečná nominácia na MS vo Fínsku bude známa v pondelok 9. mája.
Zdroj: 42407
Zdieľajte:

Vedenie reprezentácie očakáva príchod brankára Adama Húsku, ktorý nahradí Riečického a vo Fínsku vytvorí trojicu s Patrikom Rybárom a Matejom Tomekom. "Letenku má vyriešenú, v utorok sa pripojí k tímu," povedal generálny manažér Miroslav Šatan. Otázniky visia nad obrancami Máriom Grmanom a Martinom Gernátom, ktorých čakajú vyšetrenia. Definitíva by mala padnúť v pondelok.

Prečítajte si aj

Tatar je rád, že dohral zápas, v Žiline ho nepotešil ľad

V tíme pokračuje aj 17-ročný útočník Adam Sýkora, ktorý má za sebou zatiaľ iba jeden zápas v A-mužstve. Svoj reprezentačný debut okorenil gólom do bránky Nórska. "Zaujal nielen výkonom v tom zápase, ale aj v extralige. Je to ďalší mladý, nádejný hráč, ktorému sme sa rozhodli dať šancu. Je pravdepodobné, že s nami pocestuje na MS, no zrejme bude v úlohe "čakateľa." Závisieť to bude aj od toho, či ešte prídu nejakí hráči zo zámoria," načrtol Šatan. Reprezentační tréneri počítajú aj s útočníkom Milošom Romanom a obrancom Adamom Jánošíkom, ktorí na Kaufland Cupe nehrali.

Prečítajte si aj

Tomáš Bokroš skončil na Zemplíne, v rámci extraligy urobil prestup

Aktuálny menoslov hráčov v príprave na MS 2022:

Brankári: Patrik Rybár, Matej Tomek, Adam Húska.

Obrancovia: Martin Bučko, Peter Čerešňák, Daniel Gachulinec, Martin Gernát, Mário Grman, Michal Ivan, Adam Jánošík, Šimon Nemec, Mislav Rosandič.

Prečítajte si aj

Juniorov Popradu povedie extraligový šampión: Pod Tatry mieri zo Žiliny

Útočníci: Adrián Holešinský, Andrej Kollár, Michal Krištof, Róbert Lantoši, Adam Liška, Mário Lunter, Jakub Minárik, Kristián Pospíšil, Pavol Regenda, Miloš Roman, Juraj Slafkovský, Adam Sýkora, Samuel Takáč, Alex Tamáši, Tomáš Tatar.

Prečítajte si aj

Slafkovský dostal cennú radu od Ramsayho
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články