Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kaufland Cup 2022: Víťazná generálka SR, pohár ostáva doma, Tomek s nulou

ŽILINA - Slovenskí hokejoví reprezentanti sa stali víťazmi domáceho turnaja Kaufland Cup 2022, keď v sobotňajšom zápase zdolali v Žiline Francúzsko 2:0. Góly slovenského tímu strelili v prvej tretine Adam Liška a Jakub Minárik, brankár Matej Tomek vychytal čisté konto. Pre zverencov Craiga Ramsayho to bola generálka pred MS vo Fínsku (13.- 29. mája 2022). Práve Francúzi budú 13. mája prvý súper Slovenska v helsinskej A-skupine MS.
Zdroj: 42405
Zdieľajte:

Kaufland Cup:

SLOVENSKO - Francúzsko 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Góly: 5. Liška (Takáč, Rosandič), 10. Minárik (Slafkovský, Regenda). Rozhodovali: T. Orolin, Stano - Ordzovenský, Synek, vylúčení: 4:3 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 5476 divákov.

Prečítajte si aj

Zostava SR na 6. prípravný zápas proti Francúzsku: Rošáda s brankármi, nový kapitán a pätica posíl

Slovensko: Tomek - Gernát, Rosandič, Nemec, Ivan, Grman, Koch, Gachulinec - Lantoši, Krišof, Tatar - Regenda, Minárik, Slafkovský - Pospíšil, Tamáši, Lunter - Takáč, Kollár, Liška - Sýkora

Francúzsko: Ylönen - Gallet, Auvitu, Guebey, Chakiachvili, Llorca, Crinon - T. Bozon, Texier, Treille - Bertrand, Claireaux, Perret - Rech, Ville, Leclerc - Fabre, Ritz, K. Bozon

Prečítajte si aj

SR 18 má o jedného trénera menej, získal ho český Olomouc

Slováci mali lepší štart do zápasu a častejšie ohrozovali brankára Ylönena. Takáč, ktorý obišiel bránku a zblízka zakončil, ho ešte neprekonal, ale následný faul na Lišku už Slováci potrestali. Francúzsky brankár si najskôr poradil so strelami Lantošiho aj Pospíšila, ale na Liškovu pohotovú strelu po krížnej prihrávke Takáča nedosiahol - 1:0. Francúzi mohli vyrovnať v 8. minúte, ale Leclerc po úniku neprekonal Tomeka. V 10. minúte sa slovenskému tímu vydarilo prečíslenie, v ktorom Slafkovského bekhendovú prihrávku zužitkoval Minárik na svoj premiérový gól v reprezentácii - 2:0. V 14. minúte Regenda prišiel o puk na útočnej modrej čiare, Rech mu unikol, ale ani on neprekonal Tomeka. Tretí gól domácich reprezentantov nepridal Lunter, ktorého backhendové zakončenie skončilo mimo bránky.

Prečítajte si aj

Tomáš Bokroš skončil na Zemplíne, v rámci extraligy urobil prestup

Slovákom herne patril aj úvod druhej tretiny. Sľubné šance mali Krištof, Pospíšil aj Lunter, ale tretí gól slovenského tímu nepridali. V 29. minúte sa slovenská defenzíva nevyhla zaváhaniam, po ktorých bol Tomek v častej permanencii, pričom zmaril aj tutovku Fabreho. V 35. minúte sa do úniku predral Tatar, ale tiesnený obrancom nedokázal zakončiť. V závere druhej časti si krátko po sebe sadli na trestnú lavicu Krištof a Minárik, čím dali Francúzom 102-sekundovú presilovku o dvoch hráčov.

Prečítajte si aj

Juniorov Popradu povedie extraligový šampión: Pod Tatry mieri zo Žiliny

Tú však nedokázali využiť a brániaca trojica slovenského tímu nepustila Francúzov do vyloženej šance. Domáci reprezentanti následne prevzali iniciatívu, viackrát si vytvorili tlak, ale brankár Ylönen bol pre nich veľká prekážka. Do dvoch sľubných šancí sa dostal Regenda, ale ani on nebol úspešný. Francúzi sa v závere zápasu dostali k hre bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

Prečítajte si aj

Slafkovský dostal cennú radu od Ramsayho


Konečná tabuľka Kaufland Cupu 2022:

1. SLOVENSKO 2 1 0 1 0 6:5 4
2. Nórsko 2 0 1 1 0 6:6 3
3. Francúzsko 2 0 1 0 1 2:3 2

Prečítajte si aj

Čistky pod Pustým hradom: Vo Zvolene končí 13 hráčov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články