Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan siahal v súboji s Jokeritom na body, no neúspešne

KHL
Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali trojzápasový trip na súperových klziskách v KHL tesnou prehrou s fínskym Jokeritom Helsinki 1:2.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Jokerit Helsinki - Slovan Bratislava 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Góly: 30. Koukal (Omark, Moses), 39. Mäki (Gunderson, Kapanen) - 49. Nagy (Sersen). Rozhodcovia: Oskirko, Hribik - Palej, Sysujev, vylúčení: 5:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 9319 divákov.

Jokerit Helsinki: Karlsson – Ohtamaa, Jaakola, Korpikari, Todd, Gunderson, Lajunen – Mäki, Kapanen, Huhtala – Pöysti, Sallinen, Harju – Moses, Koukal, Omark – Ben-Amor, Hahl, Rita

Slovan Bratislava: Backlund – Sersen, Mihálik, Brejčák, Baranka, Luža, Sigalet, Štajnoch - Bartovič, Surový, Vondrka - Netík, Nedorost, Ružička - Jeglič, Tičar, Nagy - Rachůnek, Bližňák, Lunter

Oba tímy predvádzali od začiatku rýchly a ofenzívny hokej s množstvom šancí. Prvú väčšiu mali hostia, no Jeglič už nedokázal blízko pred bránkou usmerniť puk. Gól mohol padnúť na druhej strane. V 5. minúte si hosťujúci obrancovia zle pokryli Harjua, ktorý sa dostal pomedzi nich až k zakončeniu, no Backlund vyrazil jeho pokus betónom. O minútu sa situácia opakovala. Tentokrát sa po zaváhaní Sigaleta rútil na Backlunda Rita, ale zoči-voči zakončil tesne nad hornú žŕdku bránky. V 10. minúte si vypracovali nádejné šance Ružička a po jeho strele aj Nedorost, brankár Karlsson však bol pozorný. Vzápätí prišiel prvý faul v zápase, o ktorý sa postaral Tičar, a domáci si zahrali presilovku. Tá sa však rýchlo zmenila na hru štyroch proti štyrom po záchrannej brzde od Todda. V závere tretiny šancí ubudlo a tak išli tímy do šatní za nerozhodného stavu 0:0.

Slovan si v úvode druhého dejstva zahral 21-sekundovú presilovku o dvoch hráčov, no nedostal sa k strele na bránku. Podobne tomu bolo aj počas dohrávanej výhody o jedného hráča. Slovan hral vpredu príliš splašene a nedokázal sa udržať v útočnom pásme. Jokerit pohrozil v 25. minúte, keď sa Moses poľahky zbavil Brejčáka, ale na Backlunda už nevyzrel. Vzápätí prišlo ďalšie vylúčenie na domácej strane a "belasí" naložili s ďalšou presilovkou už oveľa lepšie. Súpera zatlačil pred bránku, no Karlsson odolal. V 30. minúte mohol otvoriť skóre tretí útok hostí. Lunter v prečíslení dvoch na jedného prihral voľnému Bližňákovi, no ten netrafil puk a tak z nádejnej akcie nebolo nič. Potvrdilo sa okrídlené "nedáš - dostaneš". V rovnakej minúte predviedli peknú kombináciu Moses, Omark a Koukal, pričom posledný menovaný poslal puk pomedzi Backlundove betóny do siete - 1:0. Slovan mal v závere tretiny poriadnu smolu. Surový pri pokuse o strelu trafil svojou hokejkou súperovu a od nej sa jeho palica odrazila do tváre protihráča. Ten sa okamžite zviezol na ľad a center prvého útoku "belasých" dostal od rozhodcov 2+2 minúty. Jokerit využil výhodu v 39. minúte, keď za Backlunda prešiel Mäkiho teč Gundersonovej strely - 2:0.

Domáci si v záverečnej tretine strážili dvojgólový náskok a sústredili sa najmä na defenzívu. Hokejisti Slovana si dlho nevedeli vypracovať vyložené šance. Podarilo sa im to až v piatej presilovke v zápase, keď Nagy šikovne tečoval Sersenovu delovku od modrej a znížil na 1:2. V 51. minúte mal vyrovnanie na hokejke Nedorost, no Karlsson jeho dobrý pokus vyrazil hokejkou. Po ňom mali veľké šance aj Tičar a Netík, na druhej strane zazvonila po Omarkovej strele žŕdka. Slovan skúsil v závere aj power-play, ale vyrovnať sa mu už nepodarilo a tak si pripísal štvrtú prehru v rade.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články