Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Banská Bystrica sa dohodla s dvojicou útočníkov

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejový klub HC ’05 Banská Bystrica získal do svojich radov dvojicu útočníkov Andreja Bíreša a Kristoffa Kontosa. Účastník Tipos extraligy o tom informoval v tlačovej správe.
Zdroj: 35104
Zdieľajte:

"Návrat do Banskej Bystrice hlási náš rodák a odchovanec Andrej Bíreš, ktorého doplní kanadský center Kristoff Kontos. K osmičke doteraz zverejnených podpísaných hráčov tak pridávame dvojicu hokejistov, pre ktorých bude pôsobenie v A-tíme Banskej Bystrice premiérou," uviedol klub.

Prečítajte si aj

Čistky pod Pustým hradom: Vo Zvolene končí 13 hráčov

Bíreš sa hokejovo zdokonaľoval v Nemecku, kde sa postupne prepracoval až do najvyššej súťaže DEL. Počas pôsobenia v Nemecku si zahral aj za tamojšie popredné tímy Norimberg a Kolín. V minulosti štartoval aj na juniorskom svetovom šampionáte, kde si v šiestich vystúpeniach pripísal na konto rovnaký počet bodov za 4 góly a 2 asistencie. "Celú profesionálnu kariéru som bol v zahraničí a už som cítil, že by som sa chcel vrátiť domov. V minulosti som bol s klubom v kontakte, čiže to nebolo také náhle a teraz som rád, že sme sa dohodli na podpise zmluvy. Chceme najmä hrať atraktívny hokej pre fanúšikov, aby ich to bavilo a keďže je storočnica hokeja v Banskej Bystrici, budeme chcieť nadviazať na predošlé úspechy klubu. Čo sa týka mojej úlohy v tíme, absolvoval som aj osobné stretnutie s trénerom Karhulom, takže viem, aká by mala byť moja pozícia," povedal na margo podpisu zmluvy Bíreš.

Prečítajte si aj

Adam Sýkora to zobral na seba. Čo mu povedal Oto Haščák?

Ďalšou z ofenzívnych posíl je Kristoff Kontos. Robustný center prichádza pod Urpín po trojročnom pôsobení vo Švédsku, kde sa z tretej najvyššej súťaže prebojoval do tímu Kristianstads IK, ktorého dres si obliekal počas minulej sezóny. Kristianstads IK je tím z druhej najvyššej súťaže a Kontos v rámci uplynulej sezóny nazbieral v tomto tíme 48 bodov (15+33) v 52 dueloch základnej časti. "Som ofenzívny hráč, ktorý sa vyžíva v hre s pukom. Myslím, že mám dobré predvídanie a fanúšikovia môžu odo mňa očakávať zodpovednú hru smerom dopredu aj dozadu," prezradil o sebe 28-ročný center.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články