Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kaufland Cup 2022: Slováci zmazali náskok Nórska, ale nevyhrali

ŽILINA - Slovenskí hokejisti prehrali vo štvrtkovom otváracom zápase turnaja Kaufland Cup 2022 s Nórskom 4:5 po nájazdoch. Pre zverencov Craiga Ramsayho to bola druhá prehra v príprave pred MS vo Fínsku. Slováci predtým zdolali Česko 3:1, potom mu podľahli po nájazdoch 3:4. Nad Nemeckom zvíťazili 3:1 a 3:2. V piatok proti sebe na Kaufland Cupe nastúpia Nóri s Francúzmi (18.00), turnaj uzavrie duel Slovenska s Francúzskom v sobotu 7. mája o 16.00 h.
Zdroj: 42396
Zdieľajte:

SLOVENSKO - Nórsko 4:5sn (1:1, 1:1, 2:2 - 0:0, 0:1)

Góly: 11. Liška (Grman), 37. Sýkora (Kollár), 52. Pospíšil (Rosandič), 58. Kollár (Holešinský) - 19. Röymark (Ronnild), 29. Johannesen, 44. K. Olimb (Rosseli Olsen), 51. Hoff (Trettenes), rozh. nájazd Trettenes. Rozhodovali: J. Konc ml., Stano - Synek, D. Konc ml., vylúčení: 2:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1, 5121 divákov.

Prečítajte si aj

Dvaja slovenskí rozhodcovia budú pískať MS 2022, Švajčiarov zastupuje Popradčan

Slovensko: Rybár - Čerešňák, Rosandič, Gachulinec, Ivan, Grman, Koch, Bučko - Lantoši, Baláž, Liška - Pospíšil, Tamáši, Lunter - Regenda, Valach, Minárik - Holešinský, Kollár, Sýkora

Nórsko: Arntzen - Johannesen, Lilleberg, Krogdahl, Bull, Klavestad, Rokseth, Ronningen, Pedersen - K. Olimb, M. Olimb, Rosseli Olsen - Fladeby, Haga, Salsten - Jakobsson, Trettenes, Hoff - Ronnild, Henriksen, Röymark - Olsen

Prečítajte si aj

Chytal na Slovensku, meno si urobil aj v zahraničí: Úspešný gólman si vybral novú prácu

Slováci začali aktívne, ako prvý preveril nórskeho brankára Pospíšil. Ramsayho zverenci mali lepší pohyb, Arntzen si pripisoval jeden zákrok za druhým. Nóri sa do zakončenia dostali až v 7. minúte, Rybár musel kryť strelu Pedersena. V 11. minúte sa už diváci na žilinskom "zimáku" tešili, keď Grmanovo nahodenie od modrej čiary tečoval do siete Liška - 1:0. Ďalšiu veľkú šancu mal Gachulinec, ale sám pred brankárom mieril len do jeho hrudníka. V závere 1. tretiny Nóri využili chybu v slovenskej obrane a Röymark vyrovnal.

Prečítajte si aj

Príprava MS 2022: Slovákom nečakane vypadol brankár, vracia sa Riečický

Hneď na začiatku druhej dvadsaťminútovky sa do skvelej šance dostal Pospíšil, ale Arntzen dobre zasiahol. O niečo neskôr mal výbornú možnosť aj Lantoši, no ani on sám pred brankárom neuspel. V 29. minúte poslal strelu od modrej čiary smerom na bránku Johannesen, puk tesne pred Rybárom tečoval Čerešňák a dezorientovaný Rybár už nemal šancu zasiahnuť - 1:2. Vyrovnať mohol v prvej presilovej hre v zápase Lantoši, ale mieril tesne vedľa. Výborne však mieril Sýkora v 37. minúte, keď poslal puk do ľavého horného rohu a do kabín sa išlo opäť za nerozhodného stavu.

Prečítajte si aj

Príprava MS 2022: Káder Slovenska opustilo šesť hráčov, tím posilnilo jedenásť hokejistov vrátane majstrov

Po troch minútach tretieho dejstva hrali Slováci po druhý raz v zápase v početnej výhode, ale Nórom sa v oslabení podarilo skórovať. Ken Andre Olimb dobre sledoval puk a vo vzduchu ho trafil dokonale - 2:3. Slovenskí hokejisti zostali zaskočení a do konca presilovky si nedokázali vypracovať šancu. Hneď potom hrali o jedného muža viac aj severania, no ani oni výrazne nezahrozili. Ďalšiu presilovku po faule Luntera však už dokázali využiť, keď slovenská obrana nechala pred bránkou úplne voľného Hoffa a ten poslal Nórov do dvojgólového vedenia. O 65 sekúnd neskôr prišla odpoveď Slovenska, keď sa individuálnou akciou blysol Pospíšil a znížil na 3:4. Slovákov tento gól nabudil, "zahryzli" sa do súpera a vyrovnanie viselo na vlásku. Liška však v obrovskej šanci neuspel, no potom Holešinský videl Kollára a ten chladnokrvne skóroval.

Prečítajte si aj

Nitriansky strelec v play-off zotrvá pod Zoborom nasledujúce tri roky

V predĺžení mal prvú šancu Čerešňák, Arntzen po jeho strele však zaklapol betóny. Vzápätí Nóri faulovali, ale v presilovej hre rozhodnutie nepadlo. Na rad prišli samostatné nájazdy, v nich uspeli iba Trettenes a Fladeby.

Prečítajte si aj

IHL: Bratislava Capitals je na ceste späť, pre ekonomické problémy končí rival
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články