Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Príprava MS 2022: Slovensko vo vypredanej Spiš Aréne porazilo Česko

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Slovenskí hokejisti zvíťazili v úvodnom zápase prípravy na MS 2022 nad Českom 3:1. Skóre otvoril v 9. minúte kapitán Peter Čerešňák, na ktorého v druhej tretine nadviazali góloví debutanti Alex Tamáši a Mislav Rosandič. Tímy na seba narazia aj v sobotu 23. apríla v Trenčíne.
Zdroj: 42279
Zdieľajte:

Slovensko si v 69. vzájomnom zápase s Českom pripísalo 15. víťazstvo a prvé od 27. apríla 2019. Pre slovenský tím išlo o prvý zápas od duelu o 3. miesto na ZOH v Pekingu. Tímy Slovenska a Česka sa stretnú v ďalšom prípravnom zápase v sobotu 23. apríla o 15.00 v Trenčíne.

SLOVENSKO - Česko 3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
Góly:
9. Čerešňák (Krištof, Liška), 22. Tamáši (Kollár, Ivan), 29. Rosandič (Minárik, Sukeľ) - 10. Blümel (Holík, Kaňák). Rozhodovali: Snášel, Korba - Šoltés, Stanzel, vylúčení: 3:4 na 2 min., presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 4343 divákov.
zostavy:
Slovensko:
M. Tomek - Rosandič, Čerešňák, Jánošík, Bučko, Ivan, Mudrák, Koch, Romančík - Liška, Krištof, Lantoši - Mucha, M. Sukeľ, Faško-Rudáš - Valach, Tamáši, Kollár - Honzek, T. Mikúš, Minárik
Česko: Kváča - Zábranský, Ščotka, Jeřábek, Krejčík, Jiříček, Sklenička, Budík, Kaňák - Blümel, Holík, Smejkal - Cienciala, Černoch, Zdráhal - Kousal, Kodýtek, Flek - Beránek, Hladoník, Fridrich - Lang

Prečítajte si aj

Slovan sa v prvom finálovom zápase bude musieť zaobísť bez svojho lídra


V úvodných minútach mali viac z hry Česi, ktorí viackrát ohrozili brankára Tomeka, ale ten sa nenechal prekvapiť. V 8. minúte Kodýtek sekol Tamášiho a prvú presilovku Slovenska využil kapitán Čerešňák - 1:0. Náskok domácich reprezentantov trval iba 71 sekúnd. Holík prihrávkou v strednom pásme uvoľnil Blümela, ktorý sa dostal za obranu súpera a prekonal Tomeka - 1:1. Česi v prvej tretine viackrát vytvorili závar okolo slovenskej bránky, ale nedostávali sa k odrazeným pukom. Počas druhého českého oslabenia, keď na trestnej lavici sedel opäť Kodýtek, unikol slovenskej obrane Flek, ale Tomek zmaril jeho šancu.

Prečítajte si aj

Príprava MS 2022: Je známa zostava SR na federálne derby

Druhú tretinu odštartovala akcia Tamášiho, ktorý sa po Ivanovej prihrávke v strednom pásme efektne vyhol obrancovi Jiříčekovi a prvým reprezentačným gólom prestrelil brankára Kváču - 2:1. Krátko na to sa Slováci dostali k presilovke, v ktorej si vytvorili tlak, počas ktorého bol Tamáši blízko k druhému gólu, ale neuspel. Gól nepadol ani v následnej presilovke hostí, v ktorej Tomek čelil viacerým nebezpečným pokusom a poradil si aj s pohotovou strelou Černocha. V 29. minúte Minárik po pravom krídle doviezol puk do útočného pásma, obišiel bránku a po jeho prihrávke Rosandič prekonal Kváču - 3:1. Slováci boli herne na koni, vpred ich hnala aj početná divácka kulisa. Česi mohli znížiť v 33. minúte, keď Koch fauloval Hladoníka, ale ten v trestnom strieľaní neprekvapil Tomeka.

Prečítajte si aj

Čo musia hráči Slovana Bratislava zlepšiť pred finálovou sériou?

Tretia tretina sa začala v tempe, avšak s minimom gólových príležitostí. Slovenskému tímu sa v nej darilo držať hru ďaleko od brankára Tomeka. V 48. minúte sa domáci dostali k presilovke, v ktorej Čechov neprekvapili. Naopak, dvojgólový náskok Slovenského tímu vydržal aj vďaka brankárovi Tomekovi, ktorý zmaril šancu Černocha. Česi sa naďalej snažili o kontaktný gól, ale aktívna slovenská defenzíva im robila problémy. Po faule Kollára v 58. minúte sa hostia dostali k presilovke, ktorú podporili šiestym hráčom po stiahnutí brankára Kváču. Usadili sa v slovenskom pásme, ale domáci už neinkasovali.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články