Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MS U18 2022: Slováci porazili aj Nórov a sú v čele tabuľky

PIEŠŤANY - Slovenskí hokejisti zvládli aj druhý zápas domáceho turnaja A-skupiny I. divízie MS do 18 rokov. V utorok si v súboji ašpirantov na celkové prvenstvo poradili v Piešťanoch s Nórskom 5:2 a dostali sa na čelo tabuľky.
Zdroj: 42212
Zdieľajte:

Zverenci trénera Ivana Feneša nastúpia na svoj tretí duel vo štvrtok od 19.00 h proti Francúzsku, ktoré má na konte rovnako dve víťazstvá a šesť bodov. Slovensko sa na turnaji stretne ešte s Dánskom (15. apríla, 19.00 h) a Kazachstanom (17. apríla, 19.00 h).

Prečítajte si aj

TEL: Vyše 8 tisíc divákov v Košiciach videlo triumf domácich. O všetkom rozhodla posledná minúta

SLOVENSKO - Nórsko 5:2 (1:2, 3:0, 1:0)
Góly:
8. Honzek (Sýkora, Šotek), 36. Sýkora (Honzek, Repčík), 36. Suchý (Kopecký, Žabka), 38. Dvorský (Čiernik, Molnár), 49. Honzek (Repčík) - 5. Bakke Olsen (Magnussen, Johnsen), 20. Bakke Olsen (Johnsen, Bakkevig). Rozhodovali: Bača (Poľ.) – Fraley (V.Brit.), Mantovani (Tal.), vylúčení: 7:9 na 2 min, presilovky: 3:1, oslabenia: 0:0, 2646 divákov.
SR: Eliaš - Nemec, Žabka, Nátny, Štrbák, Eperješi, Chromiak, Moško - Sýkora, Repčík, Honzek - Čiernik, Dvorský, Molnár - Suchý, Mišiak, Šotek - Jenčko, Gabriel, Križan - Kopecký
Nórsko: Stensrud - Papuga, Koch, Myhre, Wasenden, Larsen, Higson, Lie - Magnussen, Johnsen, Bakke Olsen - Lokkeberg, Bakkevig, Nygard - Vatne, Wold, Granath - Haugen, Ulvebne, Vesterheim - Dalen

Prečítajte si aj

MS U18 2022: Prvý triumf na turnaji majú aj Dáni

Duel dvoch ašpirantov na celkové prvenstvo sa hral od začiatku vo vysokom tempe a prvá šarvátka sa zrodila už po 68 sekundách. Na trestnú išli spoločne Dvorský s Larsenom. V 4. minúte zahákoval Štrbák a severania využili prvú presilovku, keď sa presadil Bakke Olsen. Vysoké napádanie súpera robilo domáci hráčom problémy, no postupne sa ľahšie dostávali cez stredné pásmo a ich aktivita vyústila v presilovku. Rovnako ako Nóri, aj Slováci ju dokázali využiť. Najprv trafil Repčík len do žŕdky, no akcia pokračovala, Sýkora prihral spoza bránky Šotekovi, jeho strelu Stensrud len vyrazil a pohotový Honzek vyrovnal - 1:1. Zápas mal grády aj v ďalších minútach a skórovať mohli oba tímy. Nygardovu strelu v početnej výhode zastavil pravý betón Eliaša, po Sýkorovej akcii v 13. minúte minul Kopecký bekhendom odkrytú bránku. Po ďalšom rýchlom útoku sa nepresadil ani Eperješi a v 15. minúte nepotrestal Nemcovu chybu Vesterheim. Do prestávky išli nakoniec s náskokom Nóri, keď päť sekúnd pred sirénou trafil z dorážky opäť Bakke Olsen - 1:2.

Prečítajte si aj

Zostava SR 18 proti Nórsku: Nitrianske posily pokope. Nastúpi aj Mešár?

Slováci odštartovali druhé dejstvo náporom a vybojovali si dve presilovky. V prvej síce ani raz nevystrelili na bránku, no v druhej súperom poriadne podkúrili. Najprv zazvonila žŕdka po Molnárovej strele a potom si Stensrud poradil so šancami Šoteka a Sýkoru. V 31. minúte chyboval brankár Eliaš pri rozohrávke, ale stihol zareagovať. Viac z hry však mali slovenskí hokejisti a v záverečnej päťminútovke tretiny predviedli gólový kolotoč. V 35. minúte sa pri presilovke rútil na bránku Čiernik, Stensrud jeho blafák vystihol, no tri sekundy pred návratom Bakkeviga na ľad kapituloval, keď ho tečom prekonal Sýkora. Prešlo len 32 sekúnd a Fenešovi zverenci videli. Po rýchlej kontre prihral Kopecký pod seba a Suchý z prvej rozvlnil nórsku sieť. Tlak domácich pokračoval, o ďalších 30 sekúnd prišiel faul Dalena a ďalšia využitá početná výhoda. Po peknej akcii a prihrávka Molnára a Čiernika zvýšil na 4:2 Dvorský. V závere ešte mohol znížiť Magnussen, ale Eliaš si poradil.

Prečítajte si aj

V Banskej Bystrici skončil jeden zo strojcov najväčších úspechov klubu

V tretej časti tempo hry trochu upadlo. Slováci mohli definitívne zlomiť odpor súpera počas ďalšej presilovky, no Stensrud svojich dvakrát zachránil. Domáci však boli nebezpeční aj v ďalších minútach a súpera držali ďaleko od Eliaša, na ktorého za osem minút nešla ani jedna strela. V 49. minúte vyšiel domácim rýchly brejk, Repčíkovu strelu zastavil Stensrudov betón, ale pohotový Honzek ho dotlačil do siete, v ktorej skončil i on sám. Rozhodcovia si situáciu prešli ešte na videu a gól uznali - 5:2. Záver okorenila šarvátka Čiernika s Woldom, po ktorej išli obaja aktéri na trestnú, a Nóri pri hre 4 na 4 päť minút pred koncom odvolali brankára. Severania hrali potom aj 6 na 5 a ešte párkrát preverili schopnosti Eliaša, no duel už nezdramatizovali.

Prečítajte si aj

MS U18 2022: Francúzsko je po dnešnom triumfe dočasným lídrom


tabuľka:
1. SLOVENSKO 2 2 0 0 0 13:4 6
2. Francúzsko 2 2 0 0 0 8:5 6
3. Nórsko 2 1 0 0 1 11:7 3
4. Dánsko 2 1 0 0 1 9:5 3
5. Kazachstan 2 0 0 0 2 4:13 0
6. Japonsko 2 0 0 0 2 3:14 0

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články