Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

SR 18: Traja si nezahrajú MS, dve posily sa intenzívne riešia, Slafkovský možno príde

PIEŠŤANY - Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov finalizuje prípravu na turnaj A-skupiny I. divízie MS v Piešťanoch. Hoci tréneri uzavrú záverečnú nomináciu na podujatie s dvadsiatimi korčuliarmi a dvoma brankármi až v sobotu napoludnie, už dnes je zrejmé, že s niektorými kľúčovými hráčmi ročníka 2004 počítať nemôžu. Na šampionáte si nezahrá duo zámorských legionárov Servác Petrovský, Viliam Kmec ani dlhodobo zranený Adam Žlnka. Postup TPS Turku do semifinále play-off vo fínskej lige výrazne skomplikoval účasť Juraja Slafkovského. Naďalej v riešení sú potenciálne príchody Šimona Nemca s Adamom Sýkorom. Dobrou správou je, že do tímu pribudne popradský útočník Filip Mešár a doplní útočné duo Peter Repčík, Alex Čiernik, ktoré posilnilo národný tím v priebehu štvrtka.
Zdroj: 42174
Zdieľajte:

„Príchodom Petra, Alexa a Filipa sa výrazne zvýši útočná kvalita tímu. Pribudla doň konkurencia, nám, trénerom, starosti v súvislosti s tvorbou záverečnej nominácie,“ povedal žoviálne Ivan Feneš.

Prečítajte si aj

SR odohrá pred MS šesť kvalitných prípravných duelov: Hrať sa bude na Spiši, v Trenčíne a Žiline

Petrovský (Owen Sound Atack) a Kmec (Prince George Cougars) pôsobia v zámorských juniorských súťažiach. Realizačný tím SR 18 vyvinul úsilie, aby ich kluby napriek blížiacemu sa play-off uvoľnili pre potreby šampionátu, ale neuspel. „Oboch hokejistov zo zámoria sme chceli mať na šampionáte. Adresovali sme klubom viacero intenzívnych požiadaviek, ale nevyšlo to. Vilo Kmec a Servo Petrovský nás definitívne neposilnia,“ referoval hlavný tréner Ivan Feneš.

Prečítajte si aj

Košice pripravili cenník vstupeniek na semifinále s HC Slovan

Trénerský štáb intenzívne sledoval vývoj play-off sérií na domácej scéne i v Európe. Vedenie reprezentácie do 18 rokov bolo dohodnuté s Jurajom Slafkovským, že v prípade vypadnutia TPS Turku z bojov o titul vo fínskej lige sa pripojí k osemnástke v Piešťanoch. Skutočnosť, že TPS postúpil cez IFK Helsinki do semifinále, jeho príchod výrazne skomplikovalo. „Jurovi gratulujeme k postupu do ďalšieho kola. Jeho účasť na šampionáte je možná len v prípade expresného vypadnutia TPS Turku. V prípade, že by to tak vyzeralo, Jurovi by sme podržali jedno voľné miesto. Sériu budeme intenzívne sledovať. Uvidíme, ako sa bude vyvíjať,“ uviedol tréner Feneš na margo potenciálnej slovenskej jednotky v júlovom drafte do NHL.

Prečítajte si aj

MS 2022: Do neoficiálneho kempu SVK prišiel hrdina z Pekingu a 22-ročný krídelník z KHL

Na domácej scéne sa tréneri osemnástky zameriavali predovšetkým na štvrťfinálovú sériu medzi Nitrou a Popradom, ktorú rozlúskol až siedmy zápas so zdarnejším koncom pre domácu Nitru. Diskusia o potenciálnom uvoľnení Šimona Nemca s Adamom Sýkorom medzi vedením osemnástky a vedením HK Nitra naďalej intenzívne prebieha. „Keďže TPS si nechalo Slafkovského, aj Nitra by rada mala oboch hráčov, ktorí sú pre nich kľúčoví. Medzi oboma stranami prebiehajú intenzívne rokovania. Myslím, že sme sa solídne posunuli. Verím, že napokon dospejeme k správnemu kompromisu,“ dodal Ivan Feneš.

Prečítajte si aj

MS U18 2022: Svetový šampionát v Piešťanoch bez Juraja Slafkovského

Hráči v príprave na MS 18 v Piešťanoch:

Brankári: Patrik Jurčák, Rastislav Eliáš, Ján Korec.

Obrancovia: Marián Moško, Boris Žabka, Maxim Štrbák, Dávid Nátny, Leo Eperješi, Jakub Chromiak, Luca Krakovský, Matej Tomas, Sebastián Náhalka.

Útočníci: Alex Šotek, Markus Suchý, Samuel Honzek, Ondrej Molnár, Dalibor Dvorský, Daniel Alexander Jenčko, Martin Mišiak, Patrik Gabriel, Jakub Kopecký, Jakub Ružek, Adam Ondriš, Jakub Križan, Peter Repčík, Alex Čiernik, Filip Mešár.

Prečítajte si aj

KHL v novom ročníku 2022/23 chudobnejšia o dvoch zástupcov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hockeyslovakia.sk/Tlačová správa

Diskusia

Podobné články