Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lúči sa najväčší srdciar našich zimákov, takáto bola jeho kariéra!

Pred úvodným buly stredajšieho zápasu medzi Medveščakom Záhreb a Slovanom sa s hokejovou kariérou rozlúči miláčik bratislavského publika Miroslav Lažo!
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Miroslav Lažo sa pred úvodným buly stredajšieho zápasu medzi Medveščakom Záhreb a Slovanom nadobro rozlúčil pred bratislavským publikom s hokejovou kariérou. Slovan mu pripravil slávnostnú ceremóniu. Lažo si na červenom koberci prevzal od generálneho manažéra Slovana Maroša Krajčiho pamätný dres s číslom 81, ktorý v klube nosieval. Od publika si vyslúžil potlesk a skandovanie jeho mena, na video kocke premietli pamätné momenty z jeho kariéry.

Po oficiálnom ukončení kariéry sa stal prvým členom Belasých Perutí, novovzniknutej spoločnosti bývalých hráčov Slovana. Do tohto "klubu" chce bratislavský tím postupne zaraďovať hokejistov, ktorí spojili podstatnú časť svojej kariéry práve so Slovanom, vryli sa do pamäti jeho fanúšikov a dosiahli s ním významné úspechy.

Rodák z hlavného mesta Slovenska začínal s hokejom ako štvorročný, po prvýkrát sa na klzisko Bratislavského Slovana postavil v sprievode svojho otca, ktorý si všimol oznam o nábore chlapcov pre Slovan. V Slovane pôsobil vo všetkých mládežníckych kategóriách. Premiéru v seniorskom mužstve si odbil v ročníku 98/99 a o rok neskôr už oslavoval so Slovanom svoj prvý majstrovský titul. Ďalšie tri potom pridal v rokoch 2003, 2007 a 2008. Naposledy si dres „belasých“ obliekal v striebornej sezóne 2010/2011.

Miro bol šikovný útočník s rýchlymi nohami, ale aj rukami, takto fantasticky sa dokázal presadzovať častejšie.

Podstatnú časť svojej kariéry odohral práve v drese s orlom na hrudi. Počas svojej viac ako osemnásťročnej hráčskej kariéry si Lažo vyskúšal aj KHL za tím Avtomobilist Jekaterinburg a v lete 2010 i kemp tímu NHL Edmontonu Oilers, kde v kondičných testoch patril medzi najlepších z celého klubu. V najvyššej domácej súťaži hral okrem Slovana aj za Žilinu, Banskú Bystricu a Skalicu. Tím HK 36 Skalica bol posledným pôsobiskom Mira Laža v jeho kariére.

Mimo hokejových zručností bol usmievavý útočník občas aj poriadne výbušný, pripomeňme si jeho legendárnu výmenu názorov s Jánom Pardavým.

Miroslav Lažo sa nikdy nevyhýbal ani fyzickým kontaktom na ľadovej ploche, takto si vymenil názor s nitrianskym hokejistom Michalom Novákom v sezone 2009/10.

Štýl hry, aký predvádzal Miro Lažo, bude na našich klziskách rozhodne chýbať. Nech už hral v akomkoľvek klube, bojoval za neho z celého srdca a fanúšikovia ho za to milovali. Po ukončení kariéry sa bude naďalej venovať svojmu hokejovému centru v rodnej Petržalke a angažovať sa v nej chce aj politicky. Prajeme mu, aby aj jeho ďalšia životná kapitola bola tak úspešná, ako tá hokejová.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články