Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Emotívny životný príbeh svojho syna rozpísal otec Mariána Gáboríka!

Ľadovou triešťou pokrstil bývalý tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Ján Filc knižnú publikáciu "Marián Gáborík - Otec, teraz to už môžeš vydať". Kniha opisuje životný príbeh víťaza Stanleyho pohára 2014 a útočníka tímu NHL Los Angeles Kings. Dielo z pera autora Andreja Miklánka vzniklo na základe poznámok a zápiskov Gáboríkovho otca Pavla.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"Kniha odkrýva život hviezdy profesionálneho športu, radostné i smutné obdobia, s jeho vrcholmi i pádmi. Nahliadnete do zákulisia obrovskej šou nazývanej NHL. Pred vašimi očami sa budú odvíjať inšpiratívne ľudské príbehy vysvietené v žiare reflektorov, no i tie, ktoré sa prepadli do čiernych priepastí športových neúspechov. Mariánov príbeh je síce nerozlučne spätý s hokejom, ale táto kniha nie je len o hokeji. Ponúka emotívny obraz o človeku, ktorého sláva presiahla slovenské hranice - tvrdé tréningy, pomalé stúpanie po rebríčku hokejových schopností, boj so zraneniami, smrť priateľa Pavla Demitru, tvrdé testy psychickej odolnosti, pády a opätovné návraty na ťažko vybojované pozície v srdciach fanúšikov," uvádza vydavateľstvo Ikar, ktoré prináša knihu na slovenský trh. Publikácia obsahuje 264 strán, na 32 sú zobrazené fotografie.

"Zápisky a poznámky o Mariánovej kariére som si začal písať krátko po vstupnom drafte. Nikdy by ma nenapadlo, že raz z toho bude knižka," uviedol na štvrtkovom krste Pavol Gáborík. Otec úspešného hokejistu zároveň prezradil, ako vznikla veta, ktorú obsahuje dielo v podtitule: "Keď Marián vyhral Stanleyho pohár a zdvihol trofej nad hlavu, pozrel sa bokom na mňa a zakričal: Už tie zápisky môžeš konečne vydať, otec." Autor publikácie Andrej Miklánek dodal: "Kniha vznikla veľmi rýchlo, jej základom sú zápisky Mariánovho otca. Predpokladal som, že práve zisk Stanleyho pohára bude pre Mariána impulzom, aby súhlasil s jej vydaním."

Krstný otec knihy Ján Filc pred 16 rokmi ako prvý kouč zobral vtedy ešte len 17-ročného Gáboríka na medzinárodné podujatie, Slovensko na svetovom šampionáte hráčov do 20 rokov získalo aj zásluhou trenčianskeho rodáka bronz. "Marián má v sebe unikátnu vec, je jedným z mála hráčov, ktorí sú schopní v plnej rýchlosti vystreliť rýchlo švihom a prekvapiť tak súperovho brankára. Je všeobecne známe, že bránenie nie je jeho obľúbenou činnosťou, ale každý má nejaké tie pozitíva a negatíva. Každopádne je to skvelý hokejista," povedal na Gáboríkovú adresu Filc.

Zdieľajte:
Pridal: TASR
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články