Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slováci chcú hrať proti Nórom celé tri tretiny

Po pondelkovej prehre s Francúzskom (3:5) sa slovenským hokejistom štvrťfinálový sen vzdialil. Vladimír Vůjtek vyhlásil, že mení filozofiu a mužstvo bude pripravovať už smerom k bojom o záchranu. Napriek tomu má jeho tím ešte stále šancu prekĺznuť medzi najlepšiu osmičku, i keď nie veľkú.
Zdroj:
Zdieľajte:

Pokiaľ bude existovať čo i len teoretická šanca na postup, budú sa o ňu Slováci biť. Najbližšie ich čaká v stredu o 19.45 SELČ Nórsko, teda súper, s ktorým sa stretli aj na nedávnom bratislavskom Slovakia Cupe v rámci generálky na svetový šampionát. Súpera zdolali 3:2 po predĺžení, keď góly SR strelili Ladislav Nagy, Patrik Lušňák a víťazný Dávid Skokan. "Vikingov" teda slovenskí reprezentanti dobre poznajú a vedia o ich silných stránkach. "Nóri sú veľmi dobrí korčuliari, bude to veľmi fyzicky náročný zápas. Musíme s nimi korčuľovať a tlačiť sa do bránky. A takisto častejšie strieľať," naznačil recept na úspech center "zámorského"útoku Marek Viedenský.

Tréner nórskej reprezentácie Roy Johansen priviezol do Minska prakticky rovnaký káder, aký sa predstavil na aprílovom Slovakia Cupe. Popri dvojici z KHL - brankárovi Minska Larsovi Haugenovi a obrancovi Jonasovi Holösovi z Lokomotivu Jaroslavľ - sú v jeho výbere siedmi hráči zo švédskej SHL, po jednom z fínskej Liigy (Lars Volden) a nemeckej DEL (Andreas Martinsen). Obranca Henrik Ödegaard oblieka dres amerického Missouri Mavericks z CHL.

Nóri sú v Minsku zatiaľ stopercentní. Vo svojom úvodnom vystúpení na MS si poradili s Talianmi hladko 3:0, v severskom derby s Dánskom predviedli parádny obrat z 0:2 na víťazných 4:3. Po dvoch odohratých zápasoch im v tabuľke A-skupiny patrí 2. miesto s plným počtom šiestich bodov. Hráči z krajiny fjordov patria na MS zatiaľ medzi najlepšie tímy na presilovkách, s úspešnosťou 33,3 percenta im vo využívaní patrí druhé miesto za Lotyšskom. "Počítam, že Nóri budú ešte dôraznejší ako húževnatejší ako Francúzi. Musíme sa najmä vyvarovať zbytočných faulov. Očakávam, že to bude to zasa vyrovnaný zápas," vyslovil sa tréner Vůjtek.

Slováci budú mať oproti severanom o deň dlhší čas na regeneráciu a prípravu. Nóri budú mať v nohách náročný utorkový duel so Švédskom. Proti Francúzsku však slovenskí hokejisti ukázali, že ani deň voľna oproti súperovi nemusí byť až taká veľká výhoda. "Treba najmä bojovať. V dnešnom hokeji už všetci súperi vedia hrať, všetci vedia korčuľovať a majú prepracovaný obranný systém, i Nóri. Je to skôr o vôli, o väčšom chcení a o šťastí. Dúfam, že v stredu budeme tým úspešnejším tímom my," uviedol kapitán SR Miroslav Šatan. "Dôležité bude, aby veci, ktoré zazneli v kabíne, sa aj zrealizovali na ľade. Musíme podať stopercentný 60-minútový výkon, nie iba 47-minútový s tým, že na záver prídu skraty..."

ANKETA: Postúpi Slovensko medzi najlepšiu osmičku MS?

  • Áno

    82%

  • Nie

    18%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články