Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan po dráme podľahol Medveščaku

KHL
Hokejisti Slovana Bratislava nestačili v stredajšom zápase KHL doma na chorvátsky tím Medveščak Záhreb, ktorému podľahli po samostatných nájazdoch.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Slovan Bratislava - Medveščak Záhreb 1:2 pp a sn (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0, 0:1)

Góly: 54. Tičar (z tr. strieľania) - 6. Pelletier (Katic), rozhodujúci samost. nájazd Pelletier. Rozhodcovia: Beliajev, Kulakov - Aľjošin, Sazonov, vylúčení: 5:6 na 2 min, navyše Štajnoch (Slovan) 5 min + DKZ za napadnutie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, zmeny a striedania: Slovan od 21. min s Lužom, Medveščak od 41. min s Hedbergom, 8728 divákov.

Slovan Bratislava: Backlund – Štajnoch, Sigalet, Sersen, Baranka, Brejčák, Mihálik - Nagy, Surový, Ružička – Netík, Nedorost, Vondrka – Jeglič, Tičar, Bartovič - Šťastný, Bližňák, Lunter

Medveščak Záhreb: Owuya - Mathieu, Morrisonn, Flood, Martinovič,

Slovan začal duel so svojím najčastejším tohtosezónnym súperom chabo. Už v 6. minúte pri vylúčení Netíka po prihrávke St. Pierra na dvakrát zblízka prekonal Backlunda nekrytý Pelletier - 0:1. Následne putoval na trestnú lavicu autor gólu, ale domáci zahrali presilovku veľmi slabo. Slovanisti v I. tretine len veľmi ťažko prenikali do súperovho pásma, kombinácie im nevychádzali a do vyložených šancí sa nedostávali. V 19. minúte sa v ojedinelej streleckej príležitosti ocitol Lunter, ale neuspel. V závere tretiny Štajnoch zozadu narazil na mantinel Carlea a za napadnutie dostal od rozhodcov trest na 5 minút plus do konca zápasu.

Domáci dlhé oslabenie úspešne prežili, navyše dokázali v ňom aj zahroziť. V 22. minúte unikol súperovej defenzíve Netík, rútil sa sám na Owuyu, no z bekhendovej kľučky mieril rovno do brankárovej lapačky. Na druhej strane zahodil šancu Segal. V 25. min dala prvýkrát o sebe vedieť nová akvizícia "belasých" Ružička, útočník si položil Owuyu, ale puk za jeho chrbát nezasunul. Vzápätí kiksoval brankár Medveščaku pri zadnom mantineli, no Šťastný s Bližňákom jeho chybu nepotrestali. V 28. min zazvonila po dorážke St. Pierra žŕdka Backlundovej bránky. Hra nabrala v týchto chvíľach rýchly spád. V polovici stretnutia neuspel z dorážky Nedorost, potom pri presilovke Slovana ušiel po ľavom krídle Wright, domáci brankár bol však pozorný a jeho pokus vyrazil. Následne v oslabení zmaril aj tutovku Palushaja a strelu Segala.

V tretej časti slovanisti pokračovali v náročnom dobýjaní súperovej bránky. V 46. min pri jednej z mála pekných kombinačných akcií Vondrka vysunul Bližňáka, ten ale trafil iba Owuyu. Na druhej strane Backlund zneškodnil šancu Thomasa. V 53. minúte mohol poistiť náskok hostí Palushaj, ktorý tesne minul domácu svätyňu a vzápätí Backlund podržal svoj tím pri strele Thomasa. Slovan v závere zvýšil herné úsilie a vypracoval si tlak. Domáci fanúšikovia sa dočkali vytúženého gólu sedem minút pred koncom, keď sa dostal do sólobrejku Bartovič, Flood ho ako posledný obranca hákoval a rozhodcovia nariadili trestné strieľanie. Otrasený domáci kapitán sa nemohol na ňom zúčastniť, takže príležitosti sa chopil Tičar a z nájazdu nádherne vymietol pavučinu v ľavom hornom rohu Owuyovej bránky - 1:1. Matikainenovi zverenci sa zahryzli do protivníka a v závere tretiny dostali pri vylúčení Pelletiera možnosť hrať presilovku, tú však nevyužili. Dvadsaťpäť sekúnd pred koncom hostia úmyselne posunuli bránku, takže Slovan dostal druhýkrát trestné strieľanie, tentoraz ale Tičar na brankára Medveščaku nevyzrel.

Duel sa tak musel predlžovať, v ňom putoval na trestnú lavicu Sigalet, domáci sa však v početnej nevýhode ubránili. Zápas nakoniec dospel až do samostatných nájazdov, v ktorých bol jediným úspešným strelcom útočník hostí Pelletier.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články