Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Vancouver Canucks znepokojený formou brankára Jaroslava Haláka

NEW YORK - Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v nočnom zápase NHL asistenciou k hladkému triumfu New Jersey nad Vancouverom 7:2. Tatar zaznamenal druhú asistenciu pri poslednom góle Devils, ktorý strelil obranca Dougie Hamilton. To už v bránke Canucks nebol Jaroslav Halák, ktorého po šiestom inkasovanom góle v 27. minúte vystriedal Thatcher Demko. Bod za asistenciu zaznamenal aj obranca Washingtonu Martin Fehérváry.
Zdroj: 41929
Zdieľajte:

Vancouver nepridal štvrté víťazstvo za sebou a v tabuľke Západnej konferencie figuruje na 11. mieste, "diabli" sú na východe na 13. priečke. Jack Hughes prispel k víťazstvu Devils gólom a asistenciou a aj v treťom zápase proti svojmu bratovi a obrancovi Canucks Quinnovi sa tešil z víťazstva. "Jack je typom hráča, ktorý je pripravený naskočiť na ľad v každom druhom striedaní. To je pre hráča skvelá vlastnosť," povedal pre nhl.com tréner New Jersey Lindy Ruff. Víťazstvo Devils vychytal nemecký brankár Nico Daws, ktorý chytil 36 striel. "Chytalo sa mi oveľa jednoduchšie, keď sme strieľali tak veľa gólov. Snažil som sa tím čo najviac podržať," povedal Daws. Halák vo svojom desiatom štarte v tejto sezóne zaznamenal osem zákrokov zo štrnástich striel a mal 57,1 percentuálnu úspešnosť zákrokov.

Prečítajte si aj

V zahraničí je záujem o slovenského obrancu Martina Štajnocha

Slovenský brankár nedochytal druhý zápas za sebou, predtým 9. februára opustil bránku po 16 minútach, keď od New Yorku Islanders dostal päť gólov z dvanástich striel. Tridsaťšesťročný slovenský brankár dostal 13 gólov z 37 striel v posledných troch zápasoch a vo februári mal úspešnosť zásahov 64,9 percenta. Halákova forma znepokojuje aj trénera Brucea Boudreaua. "Prejdeme cez most, ale musíme sa k nemu dostať. V posledných dvoch zápasoch sme ho museli striedať, čo nie je príjemné, ale je to profesionál. Už si tým v kariére prešiel a verím, že sa cez to dostane aj teraz," povedal kormidelník Vancouveru podľa sportsnet.ca na adresu Haláka. Slovenskému brankárovi hráči Canucks v tejto sezóne nepomáhali v ofenzíve. V desiatich zápasoch, v ktorých štartoval, dali len 16 gólov.

Prečítajte si aj

Nekompromisný krok Fínska pred májovými MS v Helsinkách a Tampere

"Po prvej tretine, ktorú sme prehrali 0:3 som mu povedal, že sa potrebuje chytiť dobrým zákrokom. Znížili sme, začali sme korčuľovať, ale dorazil nás štvrtý gól. Ten nás zrazil na kolená. Potom prišiel piaty, šiesty a Halák musel ísť z bránky von, pretože posledný gól dostal z jednoduchej strely," dodal Boudreau. Demko po príchode na ľad chytil 18 striel, inkasoval len raz. "Vybehli na nás a my sme sa neprispôsobili ich rýchlosti," dodal Boudreau.

Pozrite si aj

VIDEO Livingston nedal šancu pri bitke veteránovi Nitry, rozhodca spacifikoval Bajteka
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články