Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Jaroš chýbal pri vysokej výhre Devils, Calgary s Ružičkom jedenásty triumf po sebe nepridali

NEW YORK - Slovenský hokejista Zdeno Chára vytvoril nový rekord NHL v počte odohratých zápasov obrancu. V noci na piatok nastúpil na ľade San Jose na svoj 1652. duel v základnej časti a osamostatnil sa na prvom mieste v počte štartov medzi zadákmi, keď prekonal Chrisa Cheliosa (1651). Doteraz bol s legendárnym Američanom spoločne na čele historickej štatistiky.
Zdroj: 41520
Zdieľajte:

Chára sa dotiahol na Cheliosa v noci na stredu vo víťaznom dueli so Seattlom (5:2), o dva dni neskôr sa od neho odpútal. V počte odohraných zápasov je celkovo na siedmom mieste, keď sa v historickej tabuľke vyrovnal Markovi Recchimu. Ligový rekord drží Patrick Marleau s 1779 štartmi.

Prečítajte si aj

Studenič skončil v New Jersey Devils a prestupuje ku skúsenému krajanovi

V ďalšom zápase Washington s Martinom Fehérvárym prehral v New Yorku s domácimi Rangers 1:4. Calgary v zostave so slovenským útočníkom Adamom Ružičkom utrpelo debakel 1:7 na ľade Vancouveru a ukončilo rekordnú klubovú víťaznú šnúru, ktorá trvala desať zápasov. Jaroslav Halák bol na striedačke, v bránke Canucks dostal prednosť Thatcher Demko.

Prečítajte si aj

ZOH 2022: Česko vyvodilo dôsledky po historickom neúspechu na olympiáde

Dallas bez zraneného Andreja Sekeru podľahol domácemu Nashvillu 1:2 po nájazdoch. Za Stars ešte nenastúpil slovenský útočník Marián Studenič, ktorého si "hviezdy" stiahli z waiver listiny, kam ho predtým umiestnilo New Jersey. Devils zvíťazili v Pittsburghu 6:1, Tomáš Tatar nebodoval, jeho spoluhráč Christián Jaroš sa do zostavy New Jersey nezmestil.

Prečítajte si aj

Branislav Konrád si po ZOH v Pekingu zariadil budúcnosť do roku 2025

Florida - Columbus 3:6

New York Rangers - Washington 4:1

Pittsburgh - New Jersey 1:6

Toronto - Minnesota 3:1

Nashville - Dallas 2:1sn

Seattle - Boston 2:3pp

Vancouver - Calgary 7:1

San Jose - New York Islanders 4:3sn

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články