Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zašívaný Kaskinen cíti vinu za prehru s outsiderom a nevyhovára sa

KOŠICE - Hokejisti HC Košice nenadviazali na výkon proti Popradu z nedeľňajšieho ligového zápasu a na domácom ľade podľahli Novým Zámkom 2:5. Podľa trénera "oceliarov" Kalleho Kaskinena bolo víťazstvo hostí zaslúžené. Kormideník víťazného tímu Gergely Majoross vyzdvihol tímový výkon, ktorý badal od druhej tretiny.
Zdroj: 41895
Zdieľajte:

Košičanom k víťazstvu nepomohla ani prítomnosť bronzových olympionikov Tomáša Jurča a Juraja Slafkovského. Na tri dni staré domáce víťazstvo nad Popradom 6:0 výkonom nenadviazali, naopak, po celý zápas márne doťahovali náskok súpera. Ten sa dostal do vedenia už v 26. sekunde gólom Juraja Šišku.

Prečítajte si aj

TEL: Nové Zámky porazili ťažkého súpera a zmenšili stratu na Prešov na dva body

"Mali sme zlý štart do zápasu, hoci sme strelili rýchly gól. V prvej tretine sme mali šťastie. V druhej sme už hrali oveľa lepšie, predovšetkým sme hrali tímovo. Strelili sme dôležitý gól v presilovke a za stavu 3:0 sme sa dostali tam, kde sme chceli byť," povedal tréner HC Nové Zámky Gergely Majoross. Hostia mali za sebou približne 6-hodinovú cestu, ale na ich výkone sa to neprejavilo. Druhýkrát v sezóne zdolali "oceliarov" a pripomenuli si triumf nad týmto súperom z predkola play-off minulej sezóny 2020/2021.

Pozrite si aj

VIDEO Libor Hudáček pobavil na Námestí SNP: Urobil paródiu na známeho politika

Podľa oficiálneho zápisu Košičania prestrieľali súpera 41:33, ale v zlomových momentoch nedokázali skórovať. "Gratulujem Novozámčanom k víťazstvu. Zaslúžili si ho, boli lepší po celý zápas. Veril som v pozitívnu energiu po víťazstve nad Popradom, no bola to moja chyba. Ak sa sústredíte aspoň na 95 percent, tak musíte vyhrať. Nie je to o tom, že by sme nemali šťastie, to nie je výhovorka," povedal tréner košického tímu Kaskinen, ktorý si zo zápasu odniesol sedem stehov po tom, čo ho v prvej tretine zasiahol vystrelený puk.

Prečítajte si aj

Duo bývalých Michalovčanov zamierilo do staronových pôsobísk

Novozámčanov podržala defenzíva na čele s brankárom Danom Bakalom a tím spečatil víťazstvo gólom do prázdnej bránky. "Záver zápasu bol už iba o tom, aby sme ubránili skóre. Hrali sme naozaj múdro a s naším výkonom som spokojný," poznamenal Majoross, pre ktorého zverencov to bolo siedme víťazstvo na klzisku súperov.

Prečítajte si aj

Reprezentant SR 18 ohúril Švédov: Alex má vlastnosti, ktoré sa nedajú naučiť
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články