Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice angažovali obrancu z KHL, do Slovana prichádza brat brankára, ktorý si vyskúšal NHL

KOŠICE/BRATISLAVA- Ruský hokejový obranca Alexej Volgin sa stal hráčom slovenského extraligistu HC Košice. Pre 31-ročného Volgina pôjde o prvé pôsobisko mimo Ruska. Vedenie extraligového hokejového klubu HC Slovan Bratislava angažovalo v posledný deň prestupového obdobia Kanaďana Anthonyho Petersa. Brankár, ktorého brat Justin Peters sa v minulosti presadil aj do NHL, vytvorí gólmanskú trojicu s Clintom Windsorom a Samuelom  Hlavajom.
Zdroj: 41318
Zdieľajte:

Doterajšiu kariéru strávil v ruskej Vyššej lige a v Kontinentálnej hokejovej lige. V nej nastúpil do 273 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 10 gólov, 34 asistencií, 149 trestných minút a 63 mínusových bodov. "Sme veľmi radi, že sa rozhodol pre Košice," uviedol športový manažér "oceliarov" Gabriel Spilar pre klubovú stránku.

Prečítajte si aj

Veľký návrat v Prešove: Růžička zostáva Koňarom

V prebiehajúcej sezóne 2021/2022 odohral 36 zápasov za Amur Chabarovsk (bilancia 1+11) a 6 stretnutí za Sokol Krasnojarsk vo VHL. "Alexej je kvalitný obranca ostrieľaný skúsenosťami z ťažkých zápasov v KHL. Sme radi, že nám pomôže spevniť defenzívne rady. Vadim (Pereskokov) a Denis (Paršin) Alexejovi určite pomôžu v rýchlej adaptácii," dodal Spilar.

Prečítajte si aj

Tyler Parks opäť mení dres: Sťahuje sa späť do Európy


"Veríme, že bude ten posledný chýbajúci kamienok v zostave na play off a do bránkoviska prinesie v prípade potreby ešte viac istoty a skúseností," povedal generálny manažér "belasých" Maroš Krajčí pre klubovú stránku.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica zlákala útočníka Slovana Bratislava, Dalhuisen odchádza zo Slovenska

V doterajšom priebehu sezóny 2021/2022 hral za Graz99ers v medzinárodnej IHL. V 4 zápasoch mal 90,2-percentnú úspešnosť zásahov a priemer 3,17 inkasovaného gólu na zápas. Prevažnú časť doterajšej kariéry strávil v nižších zámorských ligách, vyskúšal si aj súťaže v Nemecku a Švédsku. "Máme na neho výborné referencie, a to na jeho výkony na ľade, ako aj na správanie v kabíne. V čase, keď do zostavy môže kedykoľvek negatívnym spôsobom zasiahnuť covid, je takmer nevyhnutnosť mať k dispozícii troch solídnych brankárov," poznamenal Krajčí. Po príchode 31-ročného Petersa je na súpiske Slovana osem legionárov, pričom do zápasu môžu zasiahnuť maximálne siedmi.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, facebook.com

Diskusia

Podobné články