Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kanaďanky reagujú na nezvyčajný súboj, v ktorom dominovali: Lekári nás chceli chrániť

PEKING - Kanadské hokejistky odohrali pondelkový duel na ZOH 2022 v Pekingu proti výberu Olympijského výboru Ruska (6:1) s respirátormi na tvárach. Duel sa začal o hodinu neskôr. Kanaďanky odmietli nastúpiť, pretože Rusky pred duelom nedodali negatívne výsledky testov na koronavírus. Tie prišli v priebehu stretnutia a ruské hráčky odohrali poslednú tretinu bez prekrytia dýchacích ciest.
Zdroj: 41716
Zdieľajte:

"Čakali sme na výsledky ich testov a keď prišli, boli sme pokojné. Naši tréneri a doktori nás nechceli vystaviť nebezpečnej situácii," povedala po zápase hráčka Kanady Natalie Spoonerová pre AFP. "Z dlhodobého hľadiska je to pravdepodobne super príhoda, môžeme povedať, že sme boli na covidovej olympiáde a dokonca sme mali respirátory aj počas zápasu," žartovala.

Prečítajte si aj

Slovenský obranca po prestupe do Maďarska exceluje

Duel sa pôvodne mal začať o 5.10 SEČ, na ploche ale boli len reprezentantky Ruského olympijského výboru (ROC). Aj tie neskôr zamierili do šatní. Napokon sa začalo s hodinovým oneskorením a hráčky mali pod košíkmi respirátory. "Nemohli sme s tým nič spraviť. Laboratórium ešte nemalo výsledky našich testov," povedala hokejistka ROC Anna Šibanovová.

Prečítajte si aj

Novinka na ZOH v Pekingu? Prvý hokejový zápas sa odohral s respirátormi

Rusky mali s covidom problémy už dávnejšie, viaceré z nich mali pozitívne testy a nemohlo nastúpiť v prvom zápase s USA. Obmedzené boli aj v tréningoch. Organizátori v pondelok informovali o nových 24 pozitívnych testoch v "olympijskej bubline". Informovala agentúra AFP.

Prečítajte si aj

Ďaloga sa zlostil, Konrád mal horší tréning, Kelemen bez obáv
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články