Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan má na lane dvojicu slovenských reprezentantov!

KHL
Káder hokejového Slovana Bratislava by sa mohol rozrásť o dve zaujímavé mená.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Slovenský účastník KHL má totiž záujem o angažovanie reprezentačného obrancu Ivana Švarného a útočníka Štefana Ružičku. Informovali o tom vo svojom utorkovom vydaní denník Plus jeden deň a oficiálna webstránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Ružička absolvoval v pondelok prvý tréning v drese "belasých" a s vedením klubu by mal v najbližších dňoch podpísať zmluvu. "Asi pred dvomi týždňami, keď som sa vrátil z krátkodobého pôsobenia zo švajčiarskeho Lausanne, ma kontaktoval bratislavský Slovan. Zobral som si čas na rozmyslenie, a keďže sa netajím záujmom hrať v KHL, malo by prísť k dohode. V mužstve chalanov poznám, veď s mnohými som pôsobil v slovenskej reprezentácii," povedal pre Plus jeden deň 29-ročný krídelník. Ten si nadnárodnú KHL vyskúšal už v dresoch Spartaka Moskva, Salavatu Julajev Ufa a Avangardu Omsk, v minulosti odohral aj 55 stretnutí v zámorskej NHL za Philadelphiu Flyers.

Slovan sa intenzívne zaujíma aj o Švarného, ktorý začal sezónu v Diname Minsk a na minulotýždňovom Nemeckom pohári v Mníchove bol kapitánom slovenského tímu. Tridsaťročný obranca dostáva v bieloruskom klube iba málo šancí, v prebiehajúcej sezóne KHL nastúpil iba na štyri stretnutia, zvyšné strávil na tribúne. Švarný už minulý týždeň na reprezentačnom sústredení prezradil, že uvažuje o odchode z Dinama.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články