Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ramsayho výsledky testov neprekvapili, Hudáček vyzdvihol bývanie i stravu, hráči sa tešia na ceremoniál

PEKING - Koronavírusové problémy slovenskej hokejovej reprezentácie pokračovali aj po prílete do dejiska zimných olympijských hier. Na prvom tréningu v National Indoor Stadium v Pekingu chýbali trénerovi Craigovi Ramsaymu obranca Samuel Kňažko a útočníci Tomáš Jurčo s Kristiánom Pospíšilom. Po prvom pozitívnom mali druhý výsledok už negatívny a tak vedenie reprezentácie dúfa, že aj kontrolný test bude v poriadku a budú sa môcť pripojiť ku zvyšným hráčom.
Zdroj: 40224
Zdieľajte:

Do Pekingu priletelo vo štvrtok len 18 hráčov, ďalší siedmi zostali v Bratislave, keďže im cestu zmarili pozitívne výsledky ešte v rodnej krajine. Tím už musel pristúpiť aj k zmene, keďže Máriovi Grmanovi vyšiel pozitívny aj opakovaný test a tak namiesto neho letí na ZOH Mislav Rosandič. "Každý deň je niečo inak a každý deň musíme niečo prispôsobovať, ale taký je dnes svet. Chceli by sme mať všetkých na ľade, a do toho bodu sa dostaneme, ale zatiaľ chceme dobre popracovať a rozprávať sa o veciach, ktoré musíme urobiť," povedal Ramsay. Kanadský kouč bral situáciu s nadhľadom a verí, že nakoniec bude všetko v poriadku: "Nie je to prekvapujúce. Tieto testy sú veľmi zložité. Už sme mali pozitívne, negatívne, pozitívne... Jednoducho sa snažíme robiť čo vieme. Keď bude mať niekto problém, budeme sa ho snažiť vyriešiť čo najrýchlejšie ako sa bude dať. A ten, kto budem môcť hrať, nastúpi."

Prečítajte si aj

Úvodný tréning SR bez Kňažka, Jurča aj Pospíšila, Mário Grman bol nakoniec nahradený

Všetci v tíme veria, že trojica, ktorá chýbala na úvodnom tréningu, prejde kontrolným testom a čo najskôr sa pripojí k mužstvu. Dovtedy musí byť v izolácii na samostatnom poschodí v tímovom hoteli. Ak by predsa len bol niekto z nich opäť pozitívny, môže to výrazne narušiť prípravu, keďže v tom prípade by išli do izolácie aj takzvané blízke kontakty. "Keď je niekto blízky kontakt, tak môže trénovať, ale musí byť v špeciálnej kabíne. Nemôže byť s tímom. Keby spĺňal tú infekčnosť, tak by mohol v podstate hrať, ale zase platí to, že počas zápasu by mohol byť s tímom, ale cez prestávky musí mať zvláštnu kabínu," uviedol asistent generálneho manažéra reprezentácie Oto Haščák.

Prečítajte si aj

Talent z Trnavy ide skúsiť šťastie do extraligy: Zaujal pohybom a zručnosťami

V sobotu by mala priletieť pätica z českej extraligy Branislav Konrád, Marek Ďaloga, Miloš Kelemen, Peter Čerešňák a Mislav Rosandič a v ďalších dňoch aj Michal Krištof a Peter Cehlárik. "Verím, že do pondelka sa to podarí a už budeme všetci trénovať spolu. Keď nie, tak myslím, že v utorok to už bude definitívne," uviedol Haščák. Situáciu sa snažia vnímať pozitívne aj hráči. "Najprv to boli zlé správy, ale som rád, že to potom bolo inak a dúfam, že už nikto z nás nebude pozitívny a nebudeme musieť ísť do karantény. Myslím si, že nakoniec bude všetko v poriadku, sme naladení pozitívne a verím, že všetci zasiahneme do prvého zápasu," uviedol pre TASR Libor Hudáček.

Prečítajte si aj

Výprava SR je už v Pekingu: Hovorca SZĽH poskytol nové správy o hráčoch v domácej izolácii

Úvodný tréning v dejisku hier bol voľnejší, keďže hráči mali za sebou dlhý jedenásťhodinový let s prestávkou na prestup v Istanbule a musia sa v Pekingu aklimatizovať. Dlhý let prežíval každý z nich inak. "Pre mňa vynikajúci, celý som ho prespal, takže to bolo veľmi rýchle. Potom sme museli splniť všetky tie testy a povinnosti. Čakalo nás prijemné slnečné počasie. Ubytovanie máme super, na jednom byte sme štyria a máme to rozdelené na izby, strava je pestrá," povedal Hudáček.

Prečítajte si aj

Zomrel bývalý hokejista HC Slovan Bratislava: Dres belasých nosil aj jeho syn

V National Indoor Stadium v Pekingu čakalo Slovákov úzke klzisko ako v NHL, no na to si v najbližších tréningoch zvyknú. Na budúci týždeň ich navyše pred štartom turnaja čaká modelovaný prípravný zápas s Nemeckom: "Dúfam, že to celé opadne v tom prípravnom zápase proti Nemcom. Potrebujeme ho ako soľ a sme radi, že ho budeme mať." Pekinská zimná olympiáda oficiálne odštartuje piatkovým otváracím ceremoniálom, na ktorom budú tvoriť hokejisti najväčšiu časť slovenskej delegácie. "Ak sa bude dať, určite by sme tam chceli ísť a ak sa nič nezmení, tak pôjdeme. Už sa na to veľmi tešíme," uviedol útočník Pavol Regenda.

So slávnostným otvorením to však majú horšie členovia realizačného tímu. "Zatiaľ mám takú správu, že z nás môže ísť len jeden a hráči všetci. Pokiaľ to bude takto, tak je to pre všetkých ľudí v realizačnom tíme veľké sklamanie, pretože sme sa na to všetci tešili. No keď sú takéto pravidlá, musíme ich akceptovať. Neviem, ako sa to bude losovať," dodal Haščák.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články