Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rusi naďalej stopercentní, USA sfúkli 6:1

Ruské rakety nedali Amerike šancu.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Minsk 12. mája (TASR) - Hokejisti Ruska zdolali v pondelok v ich treťom vystúpení na MS v Minsku reprezentáciu USA presvedčivo 6:1 a na čele B-skupiny majú už 9 bodov. Američania zaznamenali po dvoch víťazstvách prvú prehru v turnaji.

Rusi vstúpili do zápasu aktívne a do vedenia šli v 7. minúte. Krátko po konci presilovky strieľal Medvedev a jeho pokus dorazil Kuliomin. V 19. minúte DeKeyser fauloval Ovečkina v samostatnom úniku a ruský strelec následné trestné strieľanie premenil - 2:0. Ešte väčšiu istotu získali ruskí hokejisti krátko po prvej prestávke. Už po 20. sekundách Ovečkin v útočnom pásme posunul puk Tichonovovi a ten zvýšil na 3:0. Američania odpovedali o 32 sekúnd po tom, čo Abdelkader úspešne zmenil smer Petryho strely. V 30. minúte bol však opäť náskok Ruska trojgólový, keď Kuznecov zblízka dokončil Dadonovovu akciu.

Efektívni hráči zbornej pridali v 32. minúte aj piaty gól, po prihrávke Tichonova sa nemýlil Plotnikov. Po tomto zásahu vystriedal brankára Thomasa náhradník Leggio. Aktívny Ovečkin, ktorý nastupoval v dvoch formáciách, si v 40. minúte vymenil puk s Tichonovom a druhý menovaný zvýšil už na 6:1. Tretia tretina už gól nepriniesla, hoci blízko k nemu boli Američania Abdelkader i Stapleton v 46. minúte.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články