Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Svetový rekord nepadne: Chára poslal do Vegas zápornú odpoveď

NEW YORK - Slovenský hokejista Zdeno Chára sa nepredstaví v súťaži o najtvrdšiu strelu v rámci All Star víkendu zámorskej NHL v Las Vegas (4.-5. februára). Vedenie profiligy pozvalo obrancu New Yorku Islanders, aby sa zapojil do súťaží zručností, ale najstarší muž profiligy pozvánku odmietol.
Zdroj: 40697
Zdieľajte:

"Vedenie NHL ho chcelo vidieť v súťaži o najtvrdšiu strelu. Myslím si, že všetci by sme boli veľmi radi, keby Chára do Vegas prišiel a okrem súťaže splnil aj rolu ambasádora. Budúci člen Siene slávy však pozvanie slušne odmietol," informoval Jeff Marek na webe sportsnet.ca.

Pozrite si aj

VIDEO Ty k...t p.....ný, kričal Bajtek na Nemčíka: Pod hradom Matúša Čáka bolo horúco

Štyridsaťštyriročný Chára vyhral súťaž o najtvrdšiu strelu päť rokov za sebou (2007 - 2012). V roku 2010 sa pre ZOH vo Vancouveri All star exhibícia neuskutočnila. Chára stále drží rekord NHL z roku 2012, keď ešte ako hráč Bostonu Bruins poslal puk do bránky rýchlosťou 108,8 míle za hodinu (175,1 km/h). V zámorí ho o osem rokov neskôr počas All Star víkendu AHL 2020 prekonal český obranca Martin Frk (Ontario Reign - 109,2 mp/h - 175,5 km/h). Svetový rekord drží obranca Čeľabinsku Alexander Riazancev, ktorý v roku 2012 počas Zápasu hviezd KHL vypálil puk rýchlosťou 183,67 km/h.

Prečítajte si aj

Bývalý brankár Michaloviec pozná meno nového zamestnávateľa

Od roku 2012 Cháru nenominovali na Zápas hviezd NHL a nemohol sa preto zúčastniť v súťažiach zručností. Najnovšia zmena pravidiel však umožňuje štartovať v súťažiach aj hráčom, ktorí nenastúpia na exhibíciu. Vo Vegas sa takto predstaví mladý útočník Anaheimu Ducks Trevor Zegras. Päť víťazstiev Cháru v súťaži o najtvrdšiu strelu je deleným druhým najlepším výkonom v histórii. Rekord drží Al MacInnis, ktorý v 90-tych rokoch triumfoval šesťkrát, rovnako päť víťazstiev má na konte Shea Weber.

Pozrite si aj

VIDEO Christián Jaroš zdvihol divákov zo sedadiel a rozburácal Prudential Center
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články