Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

APHK a RTVS sa dohodli: Matej Hajko sľubuje fanúšikom ďalšie zlepšenia počas vysielania Tipos extraligy

BRATISLAVA - Po dohode s Asociáciou profesionálnych hokejových klubov (APHK) sa RTVS otvorila možnosť získania exkluzívnych vysielacích práv na Tipos extraligu na tri roky. Dohoda oboch subjektov prišla krátko po rozšírení počtu odvysielaných zápasov základnej časti na dva prenosy týždenne a po spustení nového televízneho okruhu :Šport. RTVS dostala možnosť ešte väčšej variability vo vysielaní a ďalšie možnosti podpory slovenského hokeja vo vysielaní.
Zdroj: 41652
Zdieľajte:

"RTVS je tradičným a dlhoročným hlavným vysielateľom najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. Zápasy Tipos extraligy majú na televíznych obrazovkách pravidelne veľmi dobrú sledovanosť, najvyššie čísla pritom dosahujú počas play off. RTVS, ako verejnoprávny vysielateľ, dokáže navyše garantovať vyvážený výber priamych prenosov z celého Slovenska. Nová dohoda s Asociáciou profesionálnych hokejových klubov otvára verejnoprávnemu vysielateľovi možnosť získania exkluzívnych vysielacích práv na hokejovú Tipos extraligu na tri roky," informovala oficiálna tlačová správa vysielateľa.

Prečítajte si aj

Životná šanca: Slovenský útočník si premiérovo vyskúša českú Tipsport extraligu

"Hokej je náš národný šport a o slovenskú hokejovú ligu je medzi divákmi veľký záujem, čo dokazuje sledovanosť, ktorá dosahuje v rámci play-off státisícové hodnoty. Práve hokej mimoriadne trpí pandémiou, keďže, ako zimný halový šport, je dlhodobo obmedzovaný, čo sa týka divákov. Hokejové kluby tak počítajú finančné výpadky v státisícoch eur už druhú sezónu a je to pre hokej katastrofálny scenár. RTVS si uvedomuje túto vážnu situáciu a chceme sa na riešení podieľať ako partner. Takýmto spôsobom pomôžeme hokeju žiť na profesionálnej úrovni a zvyšovať jeho kvalitu. Je pre nás dôležité, aby aj malí hokejisti mali vzory nielen v zahraničí, ale aj priamo na slovenských štadiónoch. RTVS touto dohodou získava exkluzívne práva na zápasy Tipos extraligy a už teraz môžeme divákom sľúbiť, že na okruhu :Šport od nasledujúcej sezóny pridáme k stabilným dvom zápasom počas týždňa aj tretí - utorkový, v prípade, že sa bude hrať. Zároveň pripravujeme aj zaujímavé sprievodné formáty," vyjadril sa riaditeľ sekcie športu RTVS Matej Hajko.

Prečítajte si aj

Ďalší hriešnik: Víťaz MS do 20 rokov bol obvinený zo sexuálneho napadnutia

"Uvedomujeme si veľký dopad pandémie práve na športové odvetvie. Absencia divákov na športových podujatiach je veľkou ranou pre slovenský šport. Našou úlohou a aj cieľom televízneho okruhu :Šport je, okrem iného, podpora slovenského športu. Myslím si, že najvyššia slovenská hokejová súťaž patrí na obrazovky RTVS. Vážim si dôveru Asociácie profesionálnych hokejových klubov a teším sa na ďalšiu profesionálnu spoluprácu,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Prečítajte si aj

Návrat mu nevyšiel: Americká hviezda opäť bez klubovej príslušnosti

"Po viacerých intenzívnych rokovaniach so zástupcami televíznych spoločností sme sa, na základe komplexnej ponuky od RTVS, rozhodli pokračovať v doterajšej úspešnej spolupráci. Veríme, že to ocenia predovšetkým naši fanúšikovia a obchodní partneri, keďže kvalitná produkcia v spojení s novým športovým okruhom bude zárukou spoločného úspechu. Zároveň táto ponuka prichádza v čase obrovského prepadu slovenského športu vyplývajúceho z výpadkov divákov na štadiónoch v dôsledku nepriaznivej epidemiologickej situácie. Z uvedeného dôvodu to bude pre každý profesionálny klub jeden z pilierov, na ktorom bude môcť stavať a zároveň je to aj znak stability pre našich existujúcich a budúcich partnerov, že budeme mať po boku silné mediálne zastúpenie. Táto zmluva počíta v 1/12 finančného plnenia aj HC Slovan Bratislava napriek tomu, že nie je členom APHK. Dovolím si povedať, že táto spolupráca môže naštartovať nový potenciál profesionálneho hokeja na Slovensku," uviedla riaditeľka APHK Aneta Büdiová.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články