Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

NHL: Adam Ružička sa znova činil, Calgary vytvorilo nový klubový rekord

NEW YORK - Slovenský hokejista Adam Ružička sa v noci na štvrtok v NHL jednou asistenciou podieľal na vysokom víťazstve Calgary na ľade Columbusu 6:0. Bol to pre neho tretí kanadský bod (2+1) v sezóne, v ktorej si zatiaľ pripísal sedem profiligových štartov. Flames vyslali na bránku domácich až 62 striel, čo je nový klubový rekord.
Zdroj: 41642
Zdieľajte:

Ružička v 47. minúte vyhral buly v útočnom pásme, puku sa zmocnil obranca Erik Gudbranson a strelou zápästím prekvapil Elvisa Merzlikinsa v bránke Blue Jackets. Svojím prvým gólom v drese "plameňov" zvýšil na 5:0 pre hostí. Dvadsaťdvaročný Ružička bodoval v druhou zápase za sebou, ako center štvrtého útoku odohral 9:11 min., vyhral štyri z deviatich vhadzovaní a pripísal si aj plusový bod.

Prečítajte si aj

VIDEO Prišiel, vyskúšal, poďakoval: Ročník uzavrie v domácom drese

Flames prestrieľali súpera 62:23, brankár Jacob Markström zneškodnil všetkých 23 striel domácich a vychytal šiesty shutout v sezóne, čo je najviac spomedzi všetkých brankárov v lige. Matthew Tkachuk pomohol k triumfu dvomi gólmi, Johnny Gaudreau zaznamenal tri asistencie. V ďalšom nočnom súboji Washington s Martinom Fehérvárym podľahol doma San Jose 1:4. Slovenský obranca počas 19:12 min. na ľade vyslal dve strely na bránku, rozdal dva bodyčeky a zblokoval jednu strelu súpera.

Prečítajte si aj

Pridá sa Martin Bakoš k šiestim Slovákom v poprednom európskom celku?

Columbus - Calgary 0:6 /RUŽIČKA za hostí 0+1/

Washington - San Jose 1:4

Toronto - Anaheim 4:3sn

Detroit - Chicago 5:8

Colorado - Boston 4:3pp

Prečítajte si aj

HK Poprad uvoľnil z kádra bojovného útočníka a vyhovel požiadavke záujemcu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články