Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Barani tesne porazili Spišiakov, Nitra dominovala v Trenčíne, Liptovský Mikuláš konečne vyhral

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC´05 Banská Bystrica zdolali v nedeľnom súboji 33. kola Tipos extraligy na domácom ľade HK Spišská Nová Ves 3:2 po samostatných nájazdoch. V záverečnom rozstrele premenili tri nájazdy, kým hostia iba jeden, autorom víťazného bol Miloš Bubela.
Zdroj: 41618
Zdieľajte:

HC´05 Banská Bystrica – HK Spišská Nová Ves 3:2 pp a sn (0:0, 1:0, 1:2 - 0:0, 1:0)
Góly:
36. Melcher (Ďatelinka), 41. Berger (Cardwell, Šoltés), rozh. nájazd Bubela - 56. Nieminen (Rapáč, Ouellet-Beaudry) 59. Ouellet-Beaudry (Atwal, Kuru). Rozhodovali: Snášel ml., Baluška – Janiga, Stanzel, vylúčení: 7:7 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 695 divákov.
Banská Bystrica: Weninger – Cardwell, Bačik, Björkung, Ďatelinka, Crevier-Morin, Kostromitin, Bdžoch – Michaud, Berger, Šoltés – Lamper, Bubela, K. Jendroľ – Vašaš, G. Gabor, Melcher – Bodnár, Matej Bača, Rákoš
Spišská Nová Ves: Melicherčík – Ouellet-Beaudry, Česánek, Atwal, Petgrave, Malina, Ordzovenský, Chatrnúch – Rapáč, Kuru, Nieminen – Giľák, Salituro, Džugan – Ščurko, Rauter, Štrauch – Tomala, Vartovník, Hamráček

Pozrite si aj

VIDEO Vtipný okamih: Radko Gudas po vylúčení natrafil na ďalší problém

Prvú šancu zápasu mali Spišiaci v 4. minúte, keď sa pri ľavej žŕdke nepresadil Džugan. Bola na dlhý čas jediná strela na bystrickú bránku, následne totiž začali dominovať domáci, ale koncovky Ďatelinku, Lampera, Vašaša a Šoltésa mali iba charakter previerky pre Melicherčíka. Ten čelil vážnejšej príležitosti až v 11. minúte, keď ho z prečíslenia ohrozil voľný Björkung. Hokejisti spod Urpína potom hrali tri presilovky v rade, stav sa pokúšal zmeniť najmä Šoltés, ale jeho strely nemali nebezpečné parametre.
V prostrednom dejstve sa neskončil úspechom ani únik Michauda a Lamper sa ešte nepresadil z medzikružia. Hostia pohrozili znovu Džuganom z metra pri ľavej žŕdke, Weninger bol pozorný. V polovici stretnutia hrala Spišská Nová Ves 56-sekundovú presilovku o dvoch hráčov a počas nej sa Nieminen nepresadil pred odkrytou bránkou súpera. Neskôr už pri rovnovážnom pomere síl na ľade Kuru voľný z kruhu namieril iba do žŕdky bránky HC ´05. Bezgólový stav napokon zmenili Bystričania v 36. minúte. Zrazený puk sa dostal pred Melchera, ktorý z pravého kruhu zakončil, a hoci mu strela nesadla, dokonale zmiatla Melicherčíka - 1:0. Do prestávky mohli Spišiaci vyrovnať, avšak Salituro netrafil odkrytú bránku a Giľák neuspel z dorážky.

Prečítajte si aj

ZOH 2022: V švédskej zostave aj hviezda švajčiarskej ligy či bývalí hráči NHL

Začiatok tretej dvadsaťminútovky vyšiel "baranom" ideálne. Už po 37 sekundách zvýšil na 2:0 Berger, keď zakončil spoza bránky do brankára s úmyslom, že puk od neho skončí za čiarou, čo sa aj udialo. Tretí gól mohol pridať Bubela po parádnej akcii Lampera, ale aj Melcher z kruhu. Melicherčík podržal svoj tím. Jeho spoluhráči napokon v 56. min. využili presilovku, odrazený puk nekompromisne zamietol za Weningera Nieminen. Záver bol dramatický, Spišiaci odvolali brankára, hrali v šestici a vyrovnali zásluhou Ouelleta-Beaudryho, ktorý sa presadil delovkou spoza kruhu.
Duel tak dospel do predĺženia, v ktorom mal najprv veľkú šancu Michaud a na opačnej strane ešte väčšie Ouellet-Beaudry, Giľák a v prečíslení Salituro. Únik potom nevyužil bystrický obranca Cardwell a Nieminena o pár sekúnd neskôr vychytal bravúrne Weninger. Rozuzlenie priniesli až samostatné nájazdy, v ktorých sa presadili až traja hráči Banskej Bystrice, rozhodujúci zásah zaznamenal Bubela.

HK Dukla Trenčín - HK Nitra 3:6 (1:3, 1:2, 1:1)
Góly:
11. Paukovček (Hudec, Chovan), 27. J. Švec (Krajčovič, Starosta), 57. Mahbod (Tybor, Kudla) - 1. Holešinský (Nemec, Baláž), 4. Bajtek (Nemec, Holešinský), 6. Tvrdoň (Švarný, Raskob), 25. Rais (Múčka, Molnár), 25. Buček (Mezei, Holešinský), 55. Mezei (Rockwood). Rozhodovali: T. Orolin, Korba - Bogdaň, Beniač, vylúčení: 4:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 1122 divákov.

Trenčín: Bowns (6. Valent) - Lemcke, Kudla, Chovan, Nemčík, Martiška, Starosta, Crinon - Berisha, Mahbod, Tybor - Hudec, Paukovček, Honzek - Minárik, Valach, Bezúch - Krajčovič, Rehuš, J. Švec - Beták
Nitra: Honzík - Nemec, Mezei, Raskob, Švarný, Bodák, Vitáloš, Rais - Holešinský, Baláž, Buček - Hrnka, Rockwood, Sýkora - Volko, Bajtek, Tvrdoň - Drábek, Múčka, Molnár

Prečítajte si aj

AHL: Stockton neudržal výsledok 3:1 a prehral, Pospíšil sa zapojil do veľkej bitky

Tón zápasu udala už úvodná šesťminútovka, po ktorej Nitra viedla 3:0. Skóre otvoril v 34. sekunde po dorážke Holešinský. Po troch minútach zvýšili hostia na 2:0 v presilovke, keď Bajtek úspešne tečoval strelu Nemca. V 6. min nachytal celú šesticu hráčov v červeno-žltom drese na hruškách Tvrdoň, ktorý si vzal puk v obrannom pásme, preštrikoval sa pozdĺž mantinelu pred bránku a po presnej strele z veľkého uhla vyhnal britského brankára Bownsa z brány. V 11. min vlial nádej Dukle Paukovček, ktorý si našiel prihrávku spoza bránky od Hudeca a znížil na 1:3. Akúkoľvek drámu však Nitrania odmietli v 25. minúte, keď skórovali dvakrát v priebehu 34 sekúnd zásluhou Raisa i Bučeka. V záverečnej tretine padlo po góle na každej strane, duel sa dohral v pokojnom móde.

HC GROTTO Prešov - MHk 32 Liptovský Mikuláš 1:2 po predĺžení (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Góly:
20. Welychka (Turan) - 34. Uhrík (Varttinen, Ventelä), 63. Uhrík (Paločko). Rozhodovali: Valach, Výleta - M. Orolin, D. Konc ml., vylúčení: 1:0 na 2 min., presilovky a oslabenia: 0:0, 750 divákov.

Prešov: Bespalov - F. Fekiač, Rajnoha, Glazkov, Bakala, Turan, Jendroľ, Růžička - Welychka, Čacho, Charbonneau - Sýkora, Klíma, A. Nauš - Šimun, Valent, Michnáč - Lialka, Zagrapan, V. Fekiač
Liptovský Mikuláš: Ivannikov - Ventelä, Varttinen, Salija, Šepelev, Krempaský, Mezovský - Kriška, Walega, Handlovský - Michalík, Elo, Jurík - Paločko, Uhrík, Haluška - Ďurina, Babka, Nemec

Prvá tretina priniesla až 37 striel (16:21), no ruskí brankári Bespalov a Ivannikov boli dlho neprekonaní. V 6. minúte sa Welychka ocitol sám pred brankárom hostí, ale blafákom ho neprekonal. Gól nepriniesla ani presilovka Liptákov v 7. minúte a Prešovčania neinkasovali ani po strele Ela, ktorú zastavila žŕdka. Bezgólové skóre prvej tretiny zmenil 17 sekúnd pred jej koncom Welychka. Obranca Turan potiahol akciu po pravej strane a prihrávkou pred bránku našiel nepokrytého spoluhráča, ktorý pohotovo otvoril skóre - 1:0.
Úvod druhej tretiny priniesol veľa nepresností na oboch stranách a gólových príležitostí nebolo veľa. V 25. minúte sa po úniku nepresadil Elo, ale hostia v prostrednej tretine predsa len vyrovnali. V 34. minúte sa individuálnou akciou presadil Uhrík - 1:1.
Aj tretia tretina priniesla vyrovnaný hokej, v ktorom dominovali defenzívy a pozorní brankári. Tímy si dávali pozor na defenzívu a vyhli sa oslabeniam.

Prečítajte si aj

33.kolo Tipos extraligy bez účasti štyroch klubov

V predĺžení sa ďalšou individuálnou akciou presadil Uhrík, ktorý v 63. minúte druhýkrát prekonal Bespalova a ukončil sériu prehier Liptákov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články