Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TEL: Liptáci s ďalšou prehrou, Spišiaci porazili Košice, Nitra vydrela výhru s Trenčínom

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC´05 Banská Bystrica zvíťazili v piatkovom zápase 32. kola Tipos extraligy nad posledným MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:1.
Zdroj: 41606
Zdieľajte:

HC´05 Banská Bystrica - MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Góly:
14. Cardwell (Berger), 19. Šoltés (Berger), 24. Melcher (Björkung) - 28. Handlovský (Walega, Ventelä). Rozhodovali: Goga, Rojík - Durmis, Kacej, vylúčení na 2 min: 4:6, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, 730 divákov

Banská Bystrica: Weninger – Cardwell, Bačik, Björkung, Ďatelinka, Crevier-Morin, Kostromitin, Bdžoch – Michaud, Berger, Šoltés – Lamper, Bubela, K. Jendroľ – Vašaš, G. Gabor, Melcher – Rákoš, Bodnár, Matej Bača
L. Mikuláš: Kozel – Ventelä, Varttinen, Šepelev, Salija, Krempaský, Mezovský, J. Nemec – Kriška, Walega, Handlovský – Čuvilov, Elo, J. Jurík – Matúš Paločko, Uhrík, Haluška – Ďurina, Babka ml., Dunčko

Prečítajte si aj

Finále Slovenského pohára pozná svoje dejisko

V úvode duelu boli o niečo viac aktívnejší hostia, ale nevyužili šance. Po góle volal najmä únik Matúša Paločka, Weninger bol proti. Na opačnej strane mal dobrú možnosť zblízka Berger a ešte väčšiu v úniku z ľavej strany Rákoš, ktorý iba tesne minul bránku. Gólom sa neskončil ani pekný prienik Michauda. V 13. minúte sa na útočnej modrej čiare uvoľnil mladý bystrický útočník Jendroľ, išiel sám na Kozla, ale neprekonal ho. Podarilo sa to až v presilovke Cardwellovi. Napriahol od modrej čiary, Gabor dobre stál pred brankárom a puk si tak našiel cestu medzi žrde - 1:0. Do prestávky pridali "barani" aj druhý gól. Berger našiel v medzikruží Šoltésa, ten predviedol kvalitnú prácu s hokejkou i úspešnú koncovku pod hornú žŕdku - 2:0.
Banskobystričania na začiatku druhej tretiny využili ďalšiu presilovku. Ťažili z dobrej práce Melchera pri ľavej žrdi, do ktorej najprv poslal puk, no odrazený napokon dotlačil do bránky a zvýšil na 3:0. Následne mali hostia až tri početné výhody po sebe. Tú prvú aj využili. Po strele Walegu sa z dorážky presadil Handlovský – 3:1. Potom podržal domácich brankár Weninger. Zlikvidoval kvalitné strely z kruhu v podaní Walegu, Handlovského a Krišku. Rodák spod Urpína Handlovský v drese Liptákov neuspel ani zblízka. Bystričania pohrozili v oslabení šikovným prienikom Vašaša, Kozel však jeho strelu kryl a tím podržal aj v poslednej minúte pred prestávkou, kedy hrali ´barani´ presilovku piatich proti trom. Už keď boli hostia na ľade štyria, skóroval Lamper, ale jeho gól videorozhodca neuznal, pretože si najprv hokejkou odtlačil betón gólmana a až následne poslal puk do bránky.
Na začiatku tretej tretiny pohrozil v oslabení útočník Liptákov Kriška. Väčšiu aktivitu mali bystrickí hokejisti, korí mohli pridať štvrtý zásah najmä v presilovke. V nej nevyužil dve šance aktívny Michaud a zblízka sa nepresadil ani Berger. S pribúdajúcim záverom museli hrať hostia vabank, odvolali brankára, hrali v šestici, mali tlak, no veľkú príležitosť nedokázal pretaviť do gólovej podoby Šepelev.

Prečítajte si aj

Kapitán USA z MS 2021 sa vracia k hokeju

HK Spišská Nová Ves - HC Košice 5:1 (2:0, 1:1, 2:0)

Góly: 7. Štrauch (Ordzovenský, Kuru), 16. Romaňák (Nieminen, Beaudry), 39. Giľák (Vartovník, Salituro), 53. Nieminen (Ščurko) 60. Vartovník (Rapáč, Česánek) - 32. Jokeľ (Bartánus, Romančík). Rozhodovali: Štefik, Valach - Jurčiak, Ševčík, vylúčení: 4:6 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:1, 850 divákov.
Spišská Nová Ves: Melicherčík - Ordzovenský, Malina, Beaudry, Romaňák, Chatrnúch, Česánek - Giľák, Salituro, Džugan - B. Rapáč, Kuru, Nieminen - Ščurko, Rauter, Štrauch - Tomala, Vartovník, Grec
Košice: Košarišťan - Snuggerud, Saucerman, Cibák, Romančík, Novota, Deyl, Jacko - Lapšanský, Chovan, Klhůfek - Paršin, Slovák, Pereskokov - Rogoň, Mrázik, Bartánus - Jokeľ, Linet, Milý

V zostave domácich absentovali potrestaní obrancovia Petgrave a Atwal, pre otras mozgu chýbal aj útočník Vrábeľ a nehral ani zranený Majdan.
Spišiaci boli v prvej tretine strelecky aktívnejší a ich prevaha sa prejavila aj na skóre. Prvé oslabenie v zápase zvládli bez inkasovaného gólu a v následnej presilovke gólovo udreli. V 7. minúte najskôr Salituro nepremenil sľubnú šancu, no krátko na to Štrauch prekonal Košarišťana - 1:0. V 13. minúte mohol vyrovnať Slovák, ale svoj únik nedoviedol do gólového konca. V 16. minúte sa Košičania dostali pod tlak a Romaňák usmernil puk do ich bránky - 2:0.
V úvode druhej časti "oceliari" zlepšili pohyb a častejšie sa dostávali do gólových príležitostí. Šance Pereskokova či Paršina však brankár Melicherčík zmaril. Po viacerých vylúčeniach sa skóre zmenilo v presilovke Spišiakov, avšak gól padol do ich bránky. Po chybe domácich sa do šance dostal Jokeľ a svojím druhým gólom v sezóne upravil na 2:1. Presilovku v 39. minúte však už Spišiaci využili, keď Giľák zvýšil na 3:1.

Prečítajte si aj

V drese Liptovského Mikuláša si dnes odbijú tohtosezónnu extraligovú premiéru dvaja útočníci

V tretej časti sa gólové príležitosti striedali na oboch stranách. V 53. minúte zakončil kombináciu domácich Nieminen - 4:1. Hostia sa v závere odhodlali k hre so šiestimi korčuliarmi, ale gól padol do ich bránky. Na 5:1 uzavrel gólom do prázdnej bránky Vartovník.

HK Nitra - HK Dukla Trenčín 2:1 (2:0, 0:0, 0:1)
Góly:
2. Tvrdoň (Bajtek), 20. Volko (Múčka) - 45. Valach (Bezúch, Minárik). Rozhodovali: Baluška, Adamec - Crman, Vyšný, vylúčení: 1:2, presilovky a oslabenia: 0:0, 887 divákov.
Nitra: Honzík – Mezei, Š. Nemec, Švarný, Raskob, Vitáloš, Bodák, Rais – A. Sýkora, Baláž, Holešinský – Buček, Rockwood, Hrnka – Tvrdoň, Bajtek, Volko – Múčka, Šramaty, Drábek
Trenčín: Bowns – Kudla, Lemcke, Crinon, Martiška, Nemčík, Starosta, E. Švec – Tybor, Mahbod, Berisha – Honzek, Valach, Hudec – Bezúch, Minárik, Krajč – J. Švec, Rehuš, Krajčovič - Paukovček

Aktívnejší v úvodnej tretine boli Nitrania. Domácim stačilo iba 76 sekúnd na to, aby išli do vedenia zásluhou Tvrdoňa. Na rozdiel dvoch gólov mohol zvýšiť v 6. minúte Sýkora, avšak v dobrej pozícii namieril iba do Bownsa. Podobne dopadla aj šanca Mahboda na opačnej strane, ktorý trafil Honzíka. V 15. minúte mal najväčšiu šancu Trenčanov Krajč, ale únik nezakončil úspešne. Lepšie sa darilo v poslednej minúte domácemu Volkovi, ktorý využil nešikovnú clonu Nemčíka a nedal Bownsovi šancu - 2:0.
Brankár hostí sa zapotil aj v 24. minúte, keď sa pred ním ocitol sám s pukom Holešinský, no britský gólman odolal. V prostrednej časti ešte zaujala príležitosť Bezúcha, ktorý vystrelil na vyrážačkovú stranu Honzíka, český brankár bol však rýchlejší.

Prečítajte si aj

OFICIÁLNE: Jaroslav Janus pozná nového zamestnávateľa

Mikrosúboj dvojice Bezúch - Honzík vyšiel brankárovi Nitry lepšie aj na začiatku tretej tretiny. V 45. minúte však už kapituloval po strele Valacha. "Corgoni" mohli ďakovať Honzíkovi v posledných sekundách zápasu pri hre Trenčína bez brankára, keď zneškodnil prudkú strelu Mahboda a zabezpečil Nitre plný bodový zisk.

HK Dukla Ingema Michalovce - HC GROTTO Prešov 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)
Góly:
12. Faith (Suja), 14. Doherty (Kukuča), 27. Kukuča (Regenda), 46. Cameranesi (Regenda) - 6. Charbonneau (Čacho), 28. Čacho (Charbonneau), 49. Klíma (Sýkora). Rozhodovali: Snášel, Orolin - Šoltés, Ordzovenský, vylúčení: 3:3 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, bez divákov.
Michalovce: Williams - Pavlin, Macejko, Doherty, Suja, Bokroš, Mihálik, Gajdoš - Regenda, Cameranesi, Kukuča - Galbavý, Galamboš, Keränen - Žitný, Erkinjuntti, Faith - Przygodzki, Buc, Mašlonka
Prešov: Petrík - F. Fekiač, Rajnoha, Glazkov, Bakala, Turan, Jendroľ, Růžička - Sýkora, Valent, Michnáč - Welychka, Čacho, Charbonneau - Šimun, Zagrapan, A. Nauš - Klíma, V. Fekiač, Lialka

Hostia chceli v Michalovciach ukončiť sériu prehier a začali ideálne. V 6. minúte zužitkoval Charbonneau prihrávku Čacha a prekonal Williamsa - 0:1. Šanca domácich na vyrovnanie prišla v prvej presilovke v 12. minúte a využili ju. Strelu Suju tečoval Faith - 1:1. O dve minúty už Michalovce viedli, keď obranca Doherty využil zakrytý výhľad brankára Petríka a strelil svoj prvý gól v slovenskej extralige - 2:1. V závere prvej tretiny sa útočníci Prešova Charbonneau a Welychka dostali do prečíslenia, ale únik im nevyšiel.
V 24. minúte ešte Regendovu strelu zastavila žŕdka, no o tri minúty už domáci zvýšili náskok. Po chybe hostí v rozohrávke sa k puku dostal Regenda a z jeho práce profitoval Kukuča - 3:1. Hostia však znížili na rozdiel jediného gólu už o 43 sekúnd. Po Welychkovej prihrávke sa strelou spomedzi kruhov presadil Čacho - 3:2. Záver druhej tretiny priniesol viacero vylúčených, ale skóre sa nezmenilo.
Presilovka Michaloviec v 45. minúte však priniesla dôležitý gól na 4:2. Brankár Petrík nemal ideálny výhľad proti strele Cameransiho a štvrtýkrát kapituloval. Brankár hostí podržal svoj tím v 49. minúte v šanci Regendu a vzápätí ho potešili spoluhráči. Zo Sýkorovho prehľadu ťažil Klíma a upravil na 4:3. Domáci si do konca zápasu postrážili tesný náskok a nič na tom nezmenila ani hra hostí bez brankára.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články