Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kňažko sa dostal na olympiádu v hodine dvanástej, Šatan spomenul absenciu Lantošiho

BRATISLAVA - V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie na ZOH 2022 v čínskom Pekingu (4.- 20. februára) nechýba dvojica 17-ročných talentov Šimon Nemec a Juraj Slafkovský a pod olympijskými kruhmi sa predstaví aj 19-ročný obranca Samuel Kňažko.
Zdroj: 41586
Zdieľajte:

Káder Slovákov na hry sa začal formovať už na augustovej kvalifikácii v Bratislave, na ktorej si zverenci Craiga Ramsayho zabezpečili účasť v Číne. Okrem kvalifikácie sa slovenskí hokejisti predstavili v uplynulom roku na dvoch turnajoch. Na Nemeckom pohári po triumfe nad Švajčiarskom 7:1 prehrali v zápase o víťaznú trofej s domácim Nemeckom 1:4. V decembri na turnaji NaturEnergie Challenge vo švajčiarskom Vispe zdolali Lotyšsko 6:2 a s domácim výberom prehrali 2:3. Bol to zároveň ich posledný zápas pred ZOH.

Prečítajte si aj

Nominácia SVK na ZOH do Pekingu: Ramsay berie mladé pušky aj nováčika zo Zvolena

Po oboch turnajoch uviedol generálny manažér reprezentácie Miroslav Šatan, že niektorí hráči príjemne prekvapili realizačný tím. Z Tipos extraligy ich napokon bude päť - Peter Zuzin, Samuel Takáč, Adrián Holešinský, Pavol Regenda, Šimon Nemec. Deväť hráčov je z českej extraligy, piati z KHL, traja z fínskej najvyššej súťaže a dvaja zo švajčiarskej. Obranca Kňažko hrá v zámorskej WHL a keďže má podpísanú zmluvu s Columbusom, musel Šatan riešiť jeho nomináciu dlhšie. "Komunikoval som s generálnym manažérom Jarmom Kekäläinenom. Samo má zmluvu v NHL, ale hrá vo WHL a v Columbuse jeho účasť podporili. Čakali sme ako to dopadne, Samo bol aj preto posledný hráč na zozname," povedal Šatan na utorkovej tlačovej konferencii.

Prečítajte si aj

V prvej nominácii Ruska do Pekingu je 37 hráčov: Žamnov má na zozname veľa hviezd

V tíme chýba Róbert Lantoši, ktorý hral na MS v Rige a aj na augustovej olympijskej kvalifikácii. "Vybrali sme hráčov, ktorí sa hodia do nášho systému. Sú tam možno pre nás prekvapenia, ale vyberali sme ich podľa viacerých aspektov," dodal Šatan.

Prečítajte si aj

V roku 2009 odišiel z extraligy: Kde pôsobí horkokrvný slovenský útočník?
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články