Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zdeno Chára sa prediera na čelo historických rebríčkov, Fehérváry pri výhre Washingtonu, Halák má COVID

NEW YORK - Hokejisti Washingtonu v prvej obrannej formácii so slovenským obrancom Martinom Fehérvárym vyhrali v zámorskej NHL na ľade New Yorku Islanders 2:0. V drese domácich nastúpil ďalší slovenský zadák Zdeno Chára na svoj 1635. zápas v základnej časti profiligy a v historickom rebríčku obrancov sa na druhom mieste vyrovnal Scottovi Stevensovi. Od rekordéra Chrisa Cheliosa ho delí už len 16 zápasov, v tabuľke všetkých hráčov je desiaty.
Zdroj: 40697
Zdieľajte:

Chára v zámorskej kariére nazbieral 668 bodov za 207 gólov a 461 asistencií. Proti Washingtonu odohral 18:14 min, mal jednu strelu na bránku a jeden bodyček, zblokoval dve strely súpera. Fehérváry bol s minutážou 21:56 druhý najvyťaženejší obranca Washingtonu, pripísal si plusový bod, jednu strelu na bránku a až päť "hitov". Hostia zastavili šnúru štyroch prehier, keď tretie čisté konto v NHL zaznamenal vďaka 23 zákrokom český brankár Vítek Vaněček. Víťazný gól zaznamenal Tom Wilson a poistku do prázdnej bránky pridal Alexander Ovečkin.

Prečítajte si aj

VIDEO Slovenský mladík žiari vo WHL: Košický odchovanec režíroval triumf svojho tímu

Slovenský brankár Jaroslav Halák mal stáť v bránke Vancouveru v súboji na ľade Caroliny, ale necelú hodinu pred úvodným buly mu vyšiel pozitívny test na koronavírus a tak v zostave opäť figuroval Thatcher Demko. Nezabránil však prehre svojho tímu 1:4. Čech Martin Nečas sa v deň svojich 23. narodenín blysol gólom a asistenciou, rovnakú bilanciu mal Vincent Trocheck.

Prečítajte si aj

VIDEO Mladučkého Alexa Šoteka sa zastali hneď dvaja spoluhráči

V dueli medzi Tampou Bay a Dallasom (3:1) nezasiahol do hry ani jeden zo slovenských obrancov. Domáci Erik Černák absentoval pre zranenie, Andrej Sekera je na covidovej listine Dallasu. V polovici tretej tretiny rozhodol o triumfe Tampy Ross Colton, do prázdnej bránky pridal potom ďalší zásah Alex Killorn. Dallas prehral na ľade súperov siedmy zápas za sebou.

Prečítajte si aj

Oficiálne stanovisko Michaloviec: V klube prebieha vyšetrovanie

Boston dosiahol piate víťazstvo za sebou, keď uspel doma nad Nashvillom 4:3 po predĺžení. V nadstavení sa gólovo presadil Taylor Hall. Florida rozstrieľala doma Columbus 9:2, po dva góly zaznamenali Carter Verhaeghe a Anton Lundell, MacKenzie Weegar si vyrovnal osobné maximum štyrmi bodmi (1+3).

Prečítajte si aj

Nitriansky odchovanec mení dres: Pomôže novému zamestnávateľovi k účasti v play-off?

Detroit si poradil s Buffalom 4:0 aj zásluhou gólu a dvoch asistencií Tylera Bertuzziho, štvrtý shutout v kariére si pripísal brankár Alex Nedeljkovic. Hráči St. Louis prehrali doma v riadnom čase prvýkrát od 16. novembra, Torontu podľahli v prestrelke 5:6.

Prečítajte si aj

Bývalý hráč Detvy s novou zmluvou

Chicago zdolalo Anaheim 3:0 a dosiahlo štvrtú výhru za sebou. Brankár Marc-Andre Fleury zastavil všetkých 37 striel súpera pri svojom 70. čistom konte v kariére. Colorado uspelo na ľade Arizony 5:0, zhodne dvoma gólmi sa na tom podieľali Mikko Rantanen a Nathan MacKinnon. Ani gól neinkasoval Darcy Kuemper, bol to pre neho 21. shutout v profilige.

Prečítajte si aj

VIDEO Takto to celé vzniklo: V Michalovciach to vrelo už pri podávaní rúk

Boston - Nashville 4:3 pp

Carolina - Vancouver 4:1

NY Islanders - Washington 0:2

Florida - Columbus 9:2

Philadelphia - NY Rangers 2:3

Tampa Bay - Dallas 3:1

Detroit - Buffalo 4:0

St. Louis - Toronto 5:6

Chicago - Anaheim 3:0

Arizona - Colorado 0:5

Seattle - Los Angeles 1:3

Edmonton - Ottawa 4:6

San Jose - Pittsburgh 1:2 pp

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články