Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Má vynikajúce videnie a schopnosti na skvelú kariéru, hovorí skaut Stubb o preddraftovom lídrovi Slovenska

NEW YORK - Šestnásť slovenských hokejistov sa dostalo do najnovšieho vydania rebríčka Centrálneho skautského úradu pred tohtoročným draftom zámorskej NHL. Najväčšiu pozornosť púta útočník Juraj Slafkovský, ktorému patrí v renkingu druhé miesto medzi korčuliarmi pôsobiacimi v európskych súťažiach. Spolu s hráčom TPS Turku prenikli do elitnej pätnástky korčuliarov v Európe aj dvaja jeho krajania, obranca Šimon Nemec (6. miesto) a útočník Filip Mešár (15. pozícia), informoval web hockeyslovakia.sk.
Zdroj: 41475
Zdieľajte:

Rebríček zohľadňuje výkony mladých nádejí v prvej polovici tejto sezóny. Najväčšie šance na prvé miesto v tohtoročnom drafte NHL, ktorý privíta 7. až 8. júla Montreal, má podľa zámorských odborníkov kanadský útočník Shane Wright pôsobiaci v juniorskej OHL. Kapitán Kingstonu Frontenacs a spoluhráč Martina Chromiaka kraľuje poradiu korčuliarov v Severnej Amerike. "V polovici sezóny nepanoval konsenzus o tom, kto by mal byť na prvej priečke, ale Wright si stále udržiava vedúcu pozíciu. Ukázal, že dokáže odolávať tlaku a predviesť rozdielové momenty v kľúčových herných situáciách," povedal šéf Centrálneho skautského úradu Dan Marr.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica ohlásila trénerskú posilu: Na lavičku sa postaví kouč z ICE Hockey League

Zo slovenských korčuliarov nastupujúcich v zámorských ligách sa dostali do rebríčka útočník Servác Petrovský (52. miesto) a obrancovia Jozef Viliam Kmec (92.) s Mariánom Moškom (164.). Útočník Adam Žlnka figuruje medzi troma hráčmi bez prideleného poradia, ktorých skauti nemohli dostatočne sledovať. Brankárovi Šimonovi Latkóczymu patrí 32. pozícia. Z korčuliarov v európskych súťažiach je najvyššie Fín Joakim Kemmel, ktorý zažíva vydarené obdobie v Liige. V 21 zápasoch za JYP Jyväskylä nazbieral 18 bodov (12+6). Hneď za ním sa nachádza Slafkovský, v rovnakej lige získal štyri body za gól a tri asistencie v dvadsiatich dueloch. "Juraj by sa mal ukázať v slovenskom drese na olympijskom turnaji. Výborne využíva svoju postavu, pohybový rozsah a silu. Je aktívny, efektívny na oboch koncoch klziska, má vynikajúce videnie a schopnosti na to, aby mal skvelú kariéru," uviedol Goran Stubb, šéf európskeho skautingu NHL.

Prečítajte si aj

Lukáš Hvila dohrá sezónu na Slovensku, zmluvu podpísal s ambicióznym tímom

Prvé kolo draftu by nemalo uniknúť ani bekovi Šimonovi Nemcovi na šiestej priečke. O niečo menej pravdepodobné je to pri pätnástom útočníkovi Filipovi Mešárovi. Solídnu šancu na draft do zámorskej profiligy majú aj útočníci Adam Sýkora (36. miesto) a Alex Šotek (41.). V rebríčkoch sa ocitli aj Pavol Štetka (101.), Jakub Križan (108.), Sebastián Nahalka (110.), Luca Krakovský (117.), Jakub Kopecký (118.) a Matej Tomas (131.).

Prečítajte si aj

Štajnoch odchádza z extraligy, v novom mužstve nebude jediný Slovák
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články