Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Harakiri na ľade?

Naše účinkovanie na tohtoročných majstrovstvách sveta naberá dva odlišné uhly pohľadu, a to predvedená hra a výsledky. Ak budeme brať do úvahy prvé dve tretiny doterajších odohraných zápasov, budeme viac ako spokojný. Mladý tím, perfektný hokej a najmä góly a možná výhra. Tretie tretiny už hovoria za všetko, skóre v nich je 0:8.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Možno hovoriť o harakiri na ľade, keď v poslednej tretine stratíme celý zápas, najmä ten včerajší zamrzí. Prehrať desať záverečných minút 0:4, to je veľmi veľa, možno aj na kúpený zápas v extralige. Skalní fanúšik si povie, že rozhodcovia zle pískali, niektoré fauly boli vymyslené a podobne. Pekné od fanúšikov, ktorí hľadajú chybu niekde inde, ale nie u seba. Fanúšikovia úspechu zasa naopak nevidia prvé dve tretiny, kde sa hral hokej par excellence.

Veľká pravda je, že byť nahnevaný má svoje opodstatnenie, veď dve tretiny úžasné hokejové umenie a posledná pripomína skôr samuraja, ktorý práve vykonáva harakiri. Neskúsenosť? Toto slovo malo byť v hokejovej krajine (ako sa radi nazývame) dávno zabudnuté. Napriek pomerne nízkemu priemeru veku, na ktorý sme nie celkom zvyknutý, všetci hráči sú profesionáli, ktorí by mali vedieť čo robia so svojou hokejkou. Nezmyselné predlžovania striedaní, čajová obrana, útok ťahá v každom zápase len jeden, k tomu super brankár, ktorý drží výsledok od absolútneho fiaska.

Nie chyba nie je v hráčoch, ktorí prišli s hrdosťou reprezentovať, lebo niekto je zranený, niekto unavený a niekto nechce. Hlavnou chybou sú kompetentní, ktorí prehliadli výsledok v roku 2008 a boje o záchranu. Teraz už možno hovoriť o hokejovej samovražde, ktorá prišla. Dlhoročné opory tímu majú svoj vek, na to, aby odmietli reprezentovať a mladí, ktorí už mohli byť lídri tímu nemajú dostatok skúseností.

Napriek zmenám trénerov sa vedenie slovenského hokeja nezmenilo, tréneri pravdepodobne dostávajú papieriky, ako v roku 2002 Filc, ak hráči odmietnu, potom už príde práca pre trénera, tou je poskladať tím ,,z núdze“.

Zostáva veriť, že Vůjtek sa naozaj mýlil a Jágr mal pravdu, lebo tím, ktorý máme naozaj nie je z núdze, len skúsenosť zo svetovým hokejom mala prísť pre týchto hráčov už dávno.

Na záver pozitívum z internetovej diskusie: ,,ak sa nedostaneme do štvrťfinále, tak nám Rusi nedajú 30 gólov, ak zostúpime budúci rok sme majstri.“ Ešte treba pripomenúť, že skupina o záchranu sa nekoná, posledné tímy v skupinách automaticky zostupujú a do A-kategórie sa vráti Rakúsko so Slovinskom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: vlastná tvorba

Diskusia

Podobné články