Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Halák by mohol odísť z Vancouveru, ktorý je tejto možnosti otvorený: O 36-ročného brankára sa zaujímajú štyri kluby

VANCOUVER - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák z Vancouveru Canucks by mohol zmeniť pôsobisko v rámci NHL. Podľa denníka Toronto Star je kanadský klub otvorený výmene 36-ročného brankára, ktorý pred touto sezónou podpísal s Canucks ročný kontrakt so základným platom 1,5 milióna dolárov.
Zdroj: 40488
Zdieľajte:

Halák je brankárska dvojka Vancouveru, väčšinu sezóny kryje chrbát Thatcherovi Demkovi. Od príchodu do tímu dostal šancu iba vo ôsmich profiligových stretnutiach, v ktorých dosiahol úspešnosť zásahov 91,5 percenta a priemer 2,59 inkasovaného gólu na zápas. Podľa portálu CapFriendly má Halák v zmluve zahrnuté dva finančné bonusy. Ak by odohral za Canucks desiaty zápas, pribudne mu na konto 1,25 milióna dolárov. Ďalších 250.000 USD dostane, ak sezónu dokončí s úspešnosťou zákrokov nad 90,5 percenta.

Prečítajte si aj

Z Michaloviec oficiálne odišiel útočný legionár: Po pár mesiacoch je v starom kádri

Ak by Halák bonusy dosiahol, sumy by sa odzrkadlili v budúcosezónnom platovom rozpočte Vancouveru. V tomto ročníku sa pod platový strop Vancouveru započítava iba jeho základný príjem 1,5 mil. USD. Halák má v zmluve klauzulu o nevymeniteľnosti, klub ho nemôže vymeniť bez jeho súhlasu. Slovenský brankár iba raz počas profiligovej kariéry dosiahol sezónu s menej ako 90,5-percentnou úspešnosťou zásahov - v ročníku 2012/2013 v drese St. Louis. Iba v jednej sezóne - 2007/2008, keď bol hráč Montrealu, odchytal menej ako 10 stretnutí.

Prečítajte si aj

René Pucher spoznal trest za korupciu

Vancouver má spomedzi brankárov v zálohe Spencera Martina, ktorý je v súčasnosti v taxi tíme, na farme v AHL pôsobí mladík Michael DiPietro. Canucks sa po veľmi slabom štarte do sezóny rozbehli a momentálne im patrí v Západnej konferencii 13. miesto. Na pozíciu s druhou voľnou kartou strácajú päť bodov. Uzávierka transakcií je 21. marca. Podľa portálu sport7.sk sa o služby Jaroslava Haláka zaujímajú Detroit, Colorado, Edmonton a Pittsburgh.

Prečítajte si aj

Štajnoch odchádza z extraligy, v novom mužstve nebude jediný Slovák
Zdieľajte:
Zdroje informácií: TASR, sport7.sk

Diskusia

Podobné články