Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

ZOH 2022: Slovensko bude mať zastúpenie aj na ženskom turnaji

PEKING - Slovensko nebude mať na ZOH žiadneho rozhodcu na mužskom turnaji. Spolu s Dánskom a Čínou je to jediná účastnícka krajina, ktorá nebude mať v Pekingu arbitrov. Na ženskom turnaji však bude rozhodovať Nikoleta Celárová. Zoznam nominovaných rozhodcov zverejnila Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) na svojom webe.
Zdroj: 41527
Zdieľajte:

Pre Celárovú to bude už druhá účasť v tejto úlohe pod piatimi kruhmi, rozhodovala aj zápasy na ZOH 2018 v Pjongčangu. Vo Vancouveri v roku 2010 reprezentovala Slovensko ako hráčka. "Mám veľkú radosť, že som sa presadila v takej konkurencii, a že som si vybojovala miesto medzi hokejovými krajinami. Je to už moja druhá účasť na ZOH, aj keď IIHF dáva šancu väčšinou len na jedny ZOH," povedala Celárová pre TASR.
Pred štyrmi rokmi malo Slovensko na mužskom turnaji zastúpenie v osobe hlavného arbitra Jozefa Kubuša.

Prečítajte si aj

Fehérváry a Ružička sa vrátili do zostáv svojich tímov: Ani jeden sa však netešil z výhry

Prečítajte si aj

Obrovská tragédia! O život prišiel mladý 16-ročný hokejista


Nominácia rozhodcov na mužský turnaj pre ZOH 2022:
hlavní: Andris Ansons (Lot.), Tobias Björk, Linus Ohlund (obaja Švéd.), Andrew Bruggeman (USA), Michael Campbell, Olivier Gouin (obaja Kan.), Kristian Vikman, Mikko Kaukokari (obaja Fín.), Roman Gofman, Jevgenij Romasko (obaja Rus.), Maxim Sidorenko (Biel.), Michael Tscherrig (Švaj.), Andre Schrader (Nem.), Martin Fraňo (ČR)
čiaroví: Gleb Lazarev, Nikita Šalagin, Dmitrij Šišlo (všetci Rus.), Daniel Hynek, Jiří Ondráček (obaja ČR), William Hancock, Brian Oliver (obaja USA), David Obwegeser (Švaj.), Lauri Nikulainen (Fín.), Ludvig Lundgren, Andreas Malmqvist (Švéd.), Dustin McCrank (Kan.)

Prečítajte si aj

VIDEO Strely v pokľaku a švihom: Slovenský reprezentant potreboval v KHL na dva góly 100 sekúnd

Nominácia rozhodkýň na ženský turnaj pre ZOH 2022:
hlavné: Nikoleta CELÁROVÁ (SR), Lacey Senuková, Elizabeth Manthaová, Cianna Lieffersová (všetky Kan.), Daria Abrosimová, Daria Jermakovová (obe Rus.), Kelly Cookeová, Chelsea Rapinová (obe USA), Anna Wiegandová (Švaj.), Anniina Nurmiová (Fín.), Maria Furbergová (Švéd.), Tijana Haacková (Švéd.)
čiarové: Justine Toddová, Alexandra Blairová (obe Kan.), Kendall Hanleyová, Jacqueline Spresserová, Sara Strongová (všetky USA), Anna Hammarová, Veronica Lovensnová (obe Švéd.), Lisa Linneková (Nem.), Jennie Heikkinenová (Fín.), Julia Kainbergerová (Rak.)

Pozrite si aj

VIDEO Drzosť talentovaného Šimona Nemca: Oslovil aj zámorských expertov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články