Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Crosby? Bol ako beštia

NEW YORK - Hokejisti Pittsburghu zvíťazili v NHL v deviatom zápase za sebou. Na vlastnom ľade zdolali St. Louis 5:3, keď otočili vývoj duelu tromi gólmi v tretej tretine. Americký útočník domácich Bryan Rust si pripísal dva góly a asistenciu.
Zdroj: 33656
Zdieľajte:

Skóre zápasu otvoril v 20. sekunde druhej tretiny uzdravený útočník Blues Brayden Schenn, ktorý návrat do akcie po piatich zápasoch oslávil 200. gólom v kariére. Hostia viedli 2:0, keď Jordan Kyrou potvrdil dobrú formu a skóroval štvrtýkrát z predchádzajúcich troch duelov. Gólová prestrelka pokračovala, Rust z presilovky znížil na 1:2, ale o 19 sekúnd neskôr vrátil Blues dvojgólové vedenie obranca Colton Parayko.

Prečítajte si aj

KHL: Libor Hudáček už žiari v drese Dinamo Minsk, jeho brat Július mal znova hlavu v smútku

Tým vyhnal z bránky Caseyho DeSmitha, ktorého nahradol Tristan Jarry a ten už nepustil za chrbát ani jednu z 13 striel. Ešte v druhej tretine znížil na 2:3 Rust a o všetkom sa rozhodlo v 53. minúte. Kapitán "tučniakov" Sidney Crosby vyrovnal na 3:3, keď sa presadil svojím dôrazom pred bránkou. Blues si zobrali trénerskú výzvu a reklamovali, že Crosby pred gólom nedovolene atakoval brankára Jordana Binningtona. Ku kontaktu však podľa rozhodcov prišlo pred bránkoviskom a po neúspešnej výzve nasledoval automaticky dvojminútový trest. Penguins presilovku bleskovo využili a 12 sekúnd po Crosbyho zásahu rozhodol Evan Rodrigues. Gólovú poistku na 5:3 pridal v závere Brock McGinn.

Pozrite si aj

VIDEO Zrýchlenie, prehľad a nekompromisná koncovka: Hudáček v KHL znova dáva o sebe vedieť

"Crosby bol ako beštia. Bol neskutočne silný v práci s pukom a ten gól, to bol typický Crosby. Ide odvážne do priestorov pred bránkou a vie sa tam skvele orientovať. Keď hrá tak ako dnes, strhne celý tím," povedal pre web nhl.com tréner Pittsburghu Mike Sullivan. "Tučniaci" deviatimi víťazstvami za sebou vyrovnali najdlhšiu šnúru v tejto sezóne. Hráči Caroliny Hurricanes vyhrali deväťkrát v sérii od 14. októbra do 3. novembra. "Nebol to náš najlepší zápas, ale mali sme šancu ho vyhrať. Tretia tretina nám nevyšla, je to škoda,” povedal kapitán Blues Ryan O’Reilly.

Pozrite si aj

VIDEO Bača zrušil mladého Prešovčana, nešťastie Ťavodu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články