Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Michalovce uštedrili Prešovu kanára, Banská Bystrica nadelila Popradu sedmičku, v derby víťazne Nitra

BRATISLAVA - Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zvíťazili v utorok v regionálnom 48. kole Tipos extraligy nad HC GROTTO Prešov 6:0. Brankár Tomáš Vošvrda vychytal tretie čisté konto v sezóne a prvé v drese Michaloviec po príchode z Liptovského Mikuláša. Na víťazstve Dukly sa bilanciou 1 gól a 3 asistencie podieľal útočník Tony Cameranesi.
Zdroj: 41370
Zdieľajte:

HK Dukla Ingema Michalovce - HC GROTTO Prešov 6:0 (3:0, 1:0, 2:0)


Góly: 9. Žitný (Stripai, Cameranesi), 11. Mráz (Bokroš, Cameranesi), 13. Cameranesi (Regenda, Mráz), 36. Regenda (Cameranesi, Pavlin), 44. Kukuča (Buc), 59. Galamboš (Keränen, Pavlin). Rozhodovali: Štefik, Jobbágy - Knižka, Bogdaň, vylúčení: 3:5 na 2 min., navyše Bača (Mich.) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, bez divákov. Zmeny: 44. Petrík namiesto Bespalova (Preš.)


Michalovce: Vošvrda - Bokroš, Stripai, Pavlin, Macejko, Luža, Suja, Bača, Gajdoš - Regenda, Cameranesi, Mráz - Erkinjuntti, Galamboš, Keränen - Žitný, Buc, Kukuča - Lačný, Hajnik
Prešov: Bespalov (44. Petrík) - Rajnoha, Lalík, F. Fekiač, Růžička, Turan, Glazkov, Ťavoda - Welychka, Čacho, A. Nauš - Sýkora, Vas, Michnáč - Žilka, Šimun, Lialka - Klíma, Zagrapan, T. Nauš

Prečítajte si aj

Mladíci s ďalšou prehrou: Tentokrát podľahli predposlednému tímu tabuľky


V tíme hostí už nastúpili aj útočníci Ján Sýkora a János Vas, ktorí absentovali jeden, resp. dva mesiace. Práve maďarský útočník si už po 41 sekundách sadol na trestnú lavicu, no domáci presilovku nevyužili. Skóre otvoril v 9. minúte michalovský útočník Žitný, keď sa dostal k odrazenému puku a zblízka prekonal Bespalova - 1:0. O necelé dve minúty boli už 2:0 po tom, čo Bokrošov útočný výpad zblízka dokončil Mráz. Rozhodujúci úsek zápasu zavŕšil v 13. minúte Cameranesi, keď strelou spomedzi kruhov upravil na 3:0. Domáci boli herne na koni, hru mali pod kontrolou a súpera nepúšťali do nebezpečných situácií.
Hostia sa v druhej tretine snažili o návrat do zápasu, nevyužili však presilovku v 27. minúte a neskôr pykali za vlastnú nedisciplinovanosť. V 35. minúte sa Michalovce dostali k dvojminútovej presilovke o dvoch hráčov, v ktorej Regenda uplatnil dôraz pred Bespalovom - 4:0. Napokon aj druhá časť vyznela herne aj gólovo pre domácich.

Prečítajte si aj

Mníchovčania majú problém: Semifinále Ligy majstrov sa dnes neuskutoční

Nevydarený vstup hostí do roku 2021 dokumentovalo zaváhanie obrancu Ťavodu v 44. minúte, ktoré po Bucovej prihrávke potrestal Kukuča - 5:0. Po tomto góle hostia siahli k výmene brankárov a Bespalov prepustil miesto Petríkovi. Prešovčania v tretej časti zvýšili početnosť streľby, ale Vošvrdu neprekvapili. Skóre zápasu uzavrel v 59. minúte Galamboš, ktorý prekonal Petríka po úniku dvoch proti jednému - 6:0.

HC´05 Banská Bystrica – HK Poprad 7:3 (3:1, 2:1, 2:1)

Góly: 3. Výhonský (Carwell), 6. Ščerbak (Michaud, Björkung), 12. Ščerbak (Bubela, Crevier-Morin), 37. Tamáši (Björkung, Berger), 39. Michaud (Bubela, Ščerbak), 41. G. Gabor (Michaud, Ščerbak), 53. Kabáč (Tamáši, Výhonský) – 3. Dalhuisen (Mlynarovič, Rymsha), 32. Ully (Vandas, Drgoň), 44. Arniel (Ully, Dalhuisen). Rozhodovali: D. Konc st., Goga – D. Konc ml., Stanzel, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, bez divákov.

Banská Bystrica: Belányi – Cardwell, Bačík, Björkung, Kostromitin, Crevier-Morin, Boldižár – Vašaš, Gabor, Melcher – Výhonský, Tamáši, Kabáč – Galbavý, Berger, Šoltés (41. Rákoš) – Bubela, Michaud, Ščerbak
Poprad: Tomek (12. Čiliak) – Rymsha, Dalhuisen, Brejčák, Drgoň, Hudec, Ulrych – Bjalončík, Arniel, Ully – Livingston, Skokan, Vandas – Kundrík, Mlynarovič, Valigura – Petráš, Matej Paločko, Jevoš

Prečítajte si aj

Nepríjemnosť pre Minnesotu: Wild bude chýbať veľká opora


Banskobystrickí hokejisti nastúpili už s novou posilou Michaudom, do zostavy sa vrátil po zranení aj Crevier-Morin, na súpisku sa nezmestil ôsmy legionár brankár Weninger. Podtatrancom chýbali Svitana, Bondra, Mešár a Novajovský. Duel sa začal gólom v oslabení, dosiahol ho po úniku domáci Výhonský. Poprad však využil presilovku, od modrej prestrelil Belányiho Dalhuisen. Väčšiu aktivitu mal tím spod Urpína a pretavil ju do prestávky ešte dvoma gólmi. V šiestej minúte sa vydaril únik aj Ščerbakovi a v dvanástej minúte tento ruský útočník zvýšil na 3:1 po rýchlom úniku z pravej strany, keď strieľal spoza hráča a vyhnal týmto zásahom z bránky zdravotne indisponovaného Tomeka, toho nahradil Čiliak. Potom mal ešte dobrú príležitosť Gabor zblízka, ale skóre nemenil.
V druhej tretine zaujal prienik Bjalončíka, dostal sa pred Belányiho, no nevyzrel na neho. Hostia nevyužili ani presilovku piatich proti trom, dve veľké možnosti spálil Arniel. Jeho tím však zostal aktívny, vytvoril si tlak a z neho dosiahol gól na 3:2. Z medzikružia vystrelil spoza klbka hráčov Ully a bystrický brankár bol bez šance. V 34. minúte sa ocitol v tutovke popradský Kundrík a na opačnej strane bol v podobnej situácii Bubela. Zaskveli sa obaja gólmani. Domáci napokon zvýšili na 4:2 z prvej ich presilovej hry v zápase. Tamáši predviedol rýchly prienik po ľavej strane a z uhla pokoril Čiliaka. Potom Gabor mieril do žŕdky, ale mrzieť ho to až tak nemuselo, pretože do druhej prestávky pridal piaty gól Banskej Bystrice Michaud z prečíslenia dvoch na jedného, keď využil prihrávku Bubelu a nekompromisne zakončoval.

Prečítajte si aj

Útočník Klíma prestúpil k niekdajšiemu extraligovému účastníkovi

Michaud vyrobil aj šiesty gól na začiatku tretej tretiny. Po jeho akcii a prihrávke ako na podnose sa presadil bekhendom pred bránkou Gabor. V 43. minúte bol v úniku faulovaný Ščerbak, rozhodcovia nariadili trestné strieľanie, ktoré realizoval sám faulovaný, ale neúspešne. A prišiel trest, pretože Podtatranci znížili Arnielom zblízka na 6:3. Tento stav platil do 53. minúty, kedy sa pred Čiliakom presadil na trikrát dôrazný Kabáč, čo musel ešte potvrdiť na výzvu popradskej striedačky videorozhodca. Hostia sa následne ubránili v oslabení a v závere už nedokázali výraznejšie ohroziť Belányiho.

HK Spišská Nová Ves - HC Košice 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)

Góly: 13. Rapáč (Beaundry) – 1. Slovák (Bartánus), 2. Rogoň (Mrázik, Klhůfek), 30. Bartánus (Chovan, Paršin), 40. Pereskokov (Chovan), 45. Chovan (Pereskokov). Rozhodovali: Fridrich, Müllner - Junek, Kacej, vylúčení: 2:5, presilovky a oslabenia: 0:0, bez divákov.

Spišská Nová Ves: Surák – Petgrave, Atwal, Oullet-Beaudry, Romaňák, Ordzovenský, Malina, Česánek – Giľák, Salituro, Ščurko – Rapáč, Kuru, Džugan – Hamráček, Rauter, Štrauch – Vrábeľ, Vartovník, Tomala
Košice: Košarišťan - Snuggerud, Saucerman, Šedivý, Romančík, Cibák, Deyl, Jacko - McPherson, Slovák, Bartánus - Paršin, Chovan, Pereskokov - Klhůfek, Mrázik, Rogoň - Jokeľ, Linet, Milý

Prečítajte si aj

Minuloročný gólman slovenskej extraligy posilou slabého tímu KHL

Košice vstúpili do zápasu raketovo, s poriadnym nasadením a naznačili vývoj zvyšku stretnutia. Psychike domácich a najmä brankára Suráka dali zabrať Slovák a Rogoň, keď premenili prvé dve strely svojho tímu na góly a už po dvoch minútach viedli 2:0. Slovákov gól prišiel spomedzi kruhov po nahrávke Bartánusa. Ďalší musel potvrdiť videorozhodca, keďže padol počas posunutia brány. Spišiaci sa prebrali zhruba v polovici prvej tretiny. Najprv im neprialo šťastie, počas presilovky niekoľkokrát trafili konštrukciu Košarišťanovej brány a kontaktný gól nakoniec padol z nenápadnej akcie. Rapáč premenil prihrávku Ouelleta-Beaudryho od modrej a pripísal si desiaty gól v sezóne.
Druhá tretina sa začala prenesenou presilovkou domácich. Potrestanie Pereskovova za sekanie však nevyužili, rovnako, ako nasledujúce presilové hry, ku ktorým prišlo po kurióznej situácii. V 25. minúte arbitri potrestali "oceliarov" za veľa hráčov na ľade a po 93 sekundách oslabenia spravili hostia tú istú chybu znovu. Domáci ale nevyužili ani necelú polminútu v početnej výhode o dvoch hráčov. V 30. minúte na druhej strane skóroval Bartánus, ktorý tečoval strelu Chovana od modrej. Gól prišiel po tom, ako Pereskokov nevyužil čistú šancu a z bezprostrednej blízkosti nedorazil puk do odkrytej bránky. Chuť si napravil po krížnej prihrávke od Chovana a Spišskej Novej Vsi dal gól do šatne.

Prečítajte si aj

Na Ukrajinu sa sťahuje zaujímavá posila: Michalovciam pomohla k historickému postupu

Ani v poslednom dejstve sa domácim nedarilo vrátiť do zápasu, o ktorého výsledku sa rozhodlo v 45. minúte. Česánek počas striedania vlastného tímu omylom prihral puk na hokejku Chovana, ktorý učebnicovou kombináciou spolu s Pereskovovom vyškolil Suráka a zvýšili na 5:1. Spišiaci nevyužili ani piatu presilovku a následne sa dostali pod veľký tlak, keď hrali prvýkrát v zápase v oslabení. Ani hostia však početnú výhodu, ktorá bola niekoľko sekúnd o dvoch hráčov, nevyužili.

HC Nové Zámky - HK Nitra 3:6 (1:0, 2:2, 0:4)

Góly: 7. Šiška (Jackson, Holenda), 26. Šiška (Jackson, Lockwood), 35. Klempa - 25. Bajtek (Varga), 29. Buček (Baláž, Holešinský), 48. Varga (Tvrdoň, Bajtek), 51. Holešinský (Buček, Nemec), 53. Sýkora (Rockwood, Raskob), 59. Tvrdoň (Bajtek). Rozhodovali: Baluška, Krajčík - Gegáň, Jurčiak, vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

HC Nové Zámky: Bakala - Kozák, Roman, Hatala, Bull, Fereta, Holenda, Knižka - Ahlholm, Langkow, Klempa - Jackson, Šiška, Šišovský - Varga, Barto, Števuliak - Fetkovič, Ondrušek, Ferenyi - Mišiak
HK Nitra: Honzík - Nemec, Mezei, Raskob, Švarný, Bodák, Vitaloš, Pupák - Holešinský, Baláž, Buček - Hrnka, Rockwood, Tvrdoň - Varga, Bajtek, Sýkora - Volko, Šramaty, Múčka - Molnár

Domácich posadila na koňa úspešná presilovka. V 7. minúte v nej otvoril skóre Šiška, ktorý tečoval strelu Jacksona. Päť minút po zmene strán skóroval Bajtek, no Nitrania sa z vyrovnaného stavu dlho neradovali. Už o 21 sekúnd neskôr domáci opäť viedli, keď sa Šiška dostal k odrazenej vlastnej strele a vsietil svoj druhý gól v stretnutí. Novozámčanov nezlomil ani druhý vyrovnávajúci gól, v 35. min po individuálnej akcii, pri ktorej prekorčuľoval takmer celé ihrisko zvýšil na 3:2 Klempa a domáci odchádzali do šatne predsa len s jednogólovým náskokom.

Pozrite si aj

VIDEO Štyri sekery a už to išlo: Útočník Detroitu skrotil najväčšieho provokatéra zámoria

Nitrania však ukázali svoje kvality v tretej tretine, v ktorej rozhodli duel vo svoj prospech. V 48. min vyrovnal Varga, ktorému prihral spoza bránky Tvrdoň. O ďalšie dva zásahy sa v polovici tretiny postarali v priebehu 138 sekúnd Holešinský a Sýkora. V úplnom závere ešte domáci skúsili power play, no inkasovali od Tvrdoňa.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články