Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hokejisti St. Louis Blues pobavili NHL, kapitán O´Reilly: Fór, ktorý nás prebral

NEW YORK - Hokejisti St. Louis triumfovali v novoročnej zimnej klasike NHL na ľade Minnesoty 6:4. V druhej tretine nastrieľali päť gólov, z toho na štyroch (2+2) sa podieľal kanadský útočník Jordan Kyrou. Blues na Target Field v Minneapolise uspeli v najchladnejšom zápase v histórii NHL.
Zdroj: 41488
Zdieľajte:

Teplota na začiatku zápasu bola mínus 21 stupňov Celzia. Predchádzajúcim najchladnejším zápasom v histórii bol v roku 2003 Heritage Classic medzi Edmontonom Oilers a Montrealom Canadiens na Commonwealth Stadium v Edmontone, kde bolo mínus 17,8. Hokejisti St. Louis prišli napriek tomu do dejiska duelu v plážovom oblečení. Na sebe mali šortky, havajské košele a na nohách šľapky. "Bol to dobrý fór. Rozhodne nás to prebralo," vysvetlil s úsmevom kapitán Blues Ryan O´Reilly.

Prečítajte si aj

Hokejový svet opustila osobnosť Liptova: Legendárny útočník nastrieľal 566 gólov

St. Louis rozhodlo o triumfe v druhej časti hry, v ktorej triumfovalo 5:1. "Je to neuveriteľné. Kedykoľvek si môžete zahrať na Winter Classic, je to celkom super. Každý o tom sníval ako dieťa a dúfal, že si raz zahrá v takom zápase," citoval Kyroua portál nhl.com. Desať gólov v zápase zimnej klasiky je vyrovnaný rekord, predtým ich toľko padlo v dueloch Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks, New York Rangers - New Jersey Devils a Philadelphia Flyers - Boston Bruins.

Prečítajte si aj

NHL: Profiliga má za sebou najchladnejší duel v histórii, kde padlo 10 gólov, Halák bol pripravený chytať
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články