Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Českí mladíci nedostali šancu pobiť sa o nomináciu na MS: Bolo to veľmi ťažké a pre hráčov veľmi frustrujúce

EDMONTON - Do konečnej nominácie českej hokejovej reprezentácie na MS do 20 rokov v kanadských mestách Edmonton a Red Deer sa nedostali obranca Matěj Pinkas a útočníci Jaroslav Chmelař so Stanislavom Vrhelom.
Zdroj: 41440
Zdieľajte:

Tréner Karel Mlejnek sa musel rozhodnúť bez prípravných zápasov, ktoré organizátori turnaja na poslednú chvíľu zrušili. "Musím povedať, že som si ani v najhorších snoch nepredstavoval, že budeme s kolegami rozhodovať o zúžení zostavy len na základe tréningov. Bolo to veľmi ťažké a pre hráčov je to veľmi frustrujúci pocit, pretože nedostali šancu pobiť sa o nomináciu v zápase. Taká je ale realita dnešných dní a musíme sa s tým vyrovnať," citoval trénera portál idens.cz.

Česko malo pôvodne v príprave nastúpiť proti USA a Švajčiarsku. Prvý duel zrušili organizátori po zhoršení pandemickej situácie, druhý po porušení covidového protokolu. Česko sa v základnej A-skupine v Edmontone stretne s domácou Kanadou, Nemeckom, Fínskom a Rakúskom. V konečnej nominácii figurujú traja brankári, osem obrancov a štrnásť útočníkov. Kapitán je rovnako ako vlani útočník Jan Myšák. Informoval idnes.cz.

Prečítajte si aj

Finálna nominácia SR 20 na MSJ v Kanade: Tréneri poslali preč dvoch obrancov a jedného útočníka

nominácia:

brankári: Jan Bednář (Acadie-Bathurst/QMJHL), Jakub Málek (Vsetín), Daniel Král (Benátky nad Jizerou)

obrancovia: Jiří Ticháček (Kladno), David Jiříček (Plzeň), David Moravec (Mladá Boleslav), Michal Hrádek (Pardubice), Jakub Šedivý (Benátky nad Jizerou), Michael Krutil (Rockford/AHL), Stanislav Svozil (Regina/WHL), David Špaček (Sherbrooke/QMJHL)

útočníci: Josef Koláček, Tomáš Urban (obaja Litoměřice), Jakub Konečný (Sparta Praha), Sebastian Malát (Plzeň), Tomáš Chlubna (České Budějovice), Vojtěch Jiruš (Benátky nad Jizerou), Jiří Kulich (Karlove Vary), Jakub Kos (Ilves Tampere/Fin.), Michal Gut (Everett/WHL), Martin Ryšavý (Moose Jaw/WHL), Jan Myšák (Hamilton/OHL), Pavel Novák (Kelowna/WHL), Ivan Ivan (Cape Breton/QMJHL), Jakub Brabenec (Charlottetown/QMJHL)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články