Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

HC Slovan Bratislava neodcestoval na Spenglerov pohár

BRATISLAVA - Tradičný hokejový turnaj Spenglerov pohár (26.-31. decembra) sa tento rok neuskutoční. Organizátori ho zrušili deň pred štartom po tom, čo sa v usporiadateľskom tíme HC Davos objavilo až 17 pozitívnych testov na koronavírus. Na podujatí mal štartovať aj Slovan Bratislava.
Zdroj: 41242
Zdieľajte:

O osude podujatia informovali v sobotu dopoludnia viaceré švajčiarske médiá, portál Watson priniesol informácie o počte pozitívnych prípadov v tíme Davosu. Po obede oficiálne potvrdili zrušenie aj organizátori. Turnaj sa pre pandémiu neuskutočnil ani vlani.

Spengler Cup zrušený

"V dôsledku epidemiologickej situácie v regióne Davos a po konzultácii s organizátormi odobral kantón Graubünden zdravotné povolenie turnaju. Organizačný výbor bojoval až do samého konca, aby sa tohtoročný turnaj uskutočnil. Viaceré problémy sa podarilo vyriešiť. I Kanadu a Ambri-Piottu v krátkom čase nahradil dva nové tímy. No po tom, čo mali tesne pred Vianocami viacerí hráči HC Davos pozitívne testy na koronavírus, museli organizátori definitívne zrušiť turnaj," píše sa na oficiálnej stránke podujatia.

Slovan do Davosu nevycestoval

Na Spenglerovom pohári mali štartovať aj hráči Slovana, ktorých vedenie turnaja pozvalo ako náhradníkov po tom, čo sa z podujatia odhlásili Ambri-Piotta a výber Kanady. Do Davosu však neodcestovali, keďže organizátori, ktorí zabezpečujú dopravu všetkým účastníkom, im v noci na sobotu zrušili let.

"Môžem potvrdiť, že organizátori nám zrušili lietadlo. Pre vstup do Švajčiarska boli potrebné negatívne PCR testy všetkých členov výpravy. Hráčov a realizačný tím sme otestovali po zápase s Michalovcami. Všetci mali negatívne výsledky. Čakáme na oficiálne rozhodnutie organizátorov, ktoré by malo padnúť po 11.00 h," povedal marketingový riaditeľ Slovana Milan Vajda.

Spenglerov pohár sa prvýkrát konal v roku 1923 a odvtedy ho doteraz zrušili len päťkrát v rokoch 1939, 1940, 1949, 1956 a vlani taktiež z dôvodu koronavírusu. Vtedy padlo rozhodnutie už v septembri, tohtoročnú 94. edíciu zrušili až deň pred štartom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články