Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Švajčiari otočili skóre zápasu a sú druhí, Slováci skončili tretí

Slovenskí hokejoví reprezentanti zakončili svoje účinkovanie na Nemeckom pohári nedeľňajšou prehrou so Švajčiarskom 1:2 a na turnaji obsadili 3. miesto. Oproti vlaňajšku si polepšili o jednu priečku. Turnaj vyhrali domáci hokejisti, "Helvétom" sa ušla druhá priečka, Kanada skončila posledná.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Záverečný duel slovenskej reprezentácie na Nemeckom pohári odštartoval z oboch strán opatrne a diváci čakali na prvé väčšie šance až do 8. minúty. Vypracovali si ich švajčiarski hokejisti. Najprv prišla dobrá príležitosť Bodenmanna, ktorý vystrelil spomedzi kruhov a Konrád vyrazil puk na žŕdku. O tri minúty sa dostal do samostatného úniku Wieser, ktorý však nedotiahol svoj blafák do úspešného konca a prestrelil. Potom si oba tímy zahrali presilovku, ale bez výraznejších šancí. Slováci boli v útoku jaloví a počas celej prvej tretiny vyslali na gólmana Zurkirchena šesť striel, pričom si nevypracovali žiadnu gólovú možnosť. "Helvéti" ohrozili Konráda len päťkrát.

Ani druhá tretina nepriniesla výrazné zmeny. Zápasu stále chýbal náboj a hralo sa ďaleko od bránok s minimom šancí. V 24. minúte putoval na trestnú Švarný, Švajčiari si počas presilovky vytvorili veľký tlak, ale chýbala im lepšia koncovka. Konrád tak veľa práce nemal. Vůjtekovi zverenci mohli strhnúť zápas na svoju stranu počas dvoch početných výhod, ktoré nasledovali tesne po sebe. Ani oni sa však vôbec nedokázali presadiť a väčšiu časť z nich strávili vo vlastnom a v strednom pásme. Podarilo sa im to až v 36. minúte. Tomáš Sýkora našiel medzi kruhmi voľného Lapšanského a ten presnou strelou švihom rozvlnil sieť - 1:0. V závere tretiny mohol vyrovnať Suri, ktorý strieľal z podobnej pozície ako Lapšanský, ale hokejkou vyrazil Konrád.

V úvode tretej tretiny mal dobrú šancu Dej, no nepodarilo sa mu pretlačiť puk do siete a Slováci vzápätí dvakrát pykali. Najprv sa v 45. minúte po chybe obrany presadil Martschini, jeho strela prepadla Konrádovi cez lapačku. Po ďalšom švajčiarskom útoku bolo už 2:1, keď Wieser prihral pred bránku Walserovi a ten z prvej rozvlnil sieť. Slováci si zahrali ešte jednu presilovku, vypracovali si niekoľko šancí a skúsili aj power play, ale gól už nestrelili a tak sa s Nemeckým pohárom 2014 rozlúčili prehrou.

Slovenskí hokejisti v Mníchove najprv zdolali Kanadu 4:1, v druhom zápase podľahli domácemu výberu tesne 1:2 a na záver sa rozlúčili prehrou so Švajčiarskom.

Slovensko - Švajčiarsko 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)

Góly: 36. Lapšanský (T. Sýkora, Cingel) - 45. Martschini (Haas, Suri), 46. Walser (Wieser, Simion). Rozhodcovia: Rohatsch, Vogl - Kohlmüller, Müller, vylúčení: 2:5 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0.

Slovensko: Konrád – Švarný, Valach, Deyl, Kozák, Kotvan, Jánošík, Bokroš - Bakoš, Viedenský, Dravecký - Rác, Marcinko, Lušňák - T. Sýkora, Cingel, Lapšanský - Vandas, Bortňák, Dej

Švajčiarsko: Zurkirchen - Schlumpf, Ramholt, Leeger, Hächler, Kparghai, Kienzle, Fischer - Bertschy, Scherwey, Froidevaux - Baltisberger, Bodenmann, Schäppi - Martschini, Haas, Suri - Walser, Künzle, Wieser - Simion

Hlasy po zápase:

Vladimír Vůjtek, tréner SR: "Odohrali sme tretí zápas za tri dni. Náš neskúsený a mladý tím musel hrať všetky stretnutia naplno a s maximálnym korčuľovaním. Bolo vidieť, že dnes to už nebolo také dobré ako v predošlých dueloch. Dve tretiny sme hrali dobre, ale zápas sme prehrali za minútu v tej tretej."

Branislav Konrád, brankár SR: "Zápas začal dosť opatrne z oboch strán. Prvú tretinu sme mali trochu navrch my, v druhej zase Švajčiari. V tretej hrali dobre z obrany a mali tri šance, z ktorých dali dva góly. Dnes som mal menej zásahov ako v prvom zápase s Kanadou. Dve tretiny sme to držali a potom sme za minútu dostali dva góly. Škoda toho prvého, ten mi vypadol z lapačky do bránky a dosť ma to mrzí. Do konca zápasu a v power play sa nám už nepodarilo streliť gól."

Ivan Švarný, obranca a kapitán SR: "Vytvorili sme si šance, no nedotlačili sme to do siete. Švajčiarsky gólman to už v závere postrážil. Nemyslím si, že by nám chýbali skúsenosti, skôr to bolo to šťastie."

Oldřich Kotvan, obranca SR: "Moja reprezentačná premiéra prebehla tak, ako som si predstavoval. Prvý zápas som mal trochu trému, ale potom som sa oťukal a už sa mi hralo dobre. Teraz je to na posúdení trénera, ale som veľmi rád za tieto skúsenosti. Dnes sme dúfali, že spravíme to druhé miesto. Po dvoch tretinách to pre nás vyzeralo celkom dobre, no potom sme prehrali za 55 sekúnd. Škoda tých dvoch zaváhaní."

Adam Lapšanský, útočník a strelec jediného gólu SR: "Myslím si, že keby sme to udržali v prvých desiatich minútach tretej tretiny, tak zápas dotiahneme do víťazného konca. Je to aj o zakončovaní, ktoré nám až tak nešlo, no mali sme aj smolu, padlo veľa žrdí. Moje góly ma samozrejme potešili, ale keby pomohli k víťazstvu, bolo by to lepšie."

Tomáš Marcinko, útočník SR: "Mali sme dostatok príležitostí, najmä v presilovkách, ale nepremenili sme ich. V dnešnom hokeji treba využívať presilovky, tie rozhodujú zápasy."

Glen Hanlon, tréner Švajčiarska: "Dnes to bol ťažký a bojovný zápas. Aj Slováci mali veľa mladých hráčov a pre oba tímy bol tento turnaj hlavne skúškou nováčikov. Inkasovali sme prvý gól, ale dokázali sme sa otriasť. Tretia tretina bola naša najlepšia na celom turnaji. Som rád, že sme zvíťazili. Slovákom želám veľa šťastia."

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články