Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Lada prišla na dlhší čas o dvojicu Slovákov

KHL
Peter Podhradský s Karolom Slobodom budú dlhšiu dobu chýbať v zostave nováčika Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) Lada Togliatti.
Zdroj: tasr
Zdieľajte:

Obaja si privodili zranenie vo štvrtkovom domácom zápase proti HK Soči (1:3). Sloboda by mal byť pre otras mozgu mimo hry maximálne štyri týždne, komplikovaná zlomenina palca s posunom vyradila skúsenejšieho Podhradského až na dva mesiace.

Tridsaťpäťročný bek sa pritom ešte v 40. minúte podieľal na jedinom góle Lady v zápase, keď asistoval Sergejovi Valijskému. Jeho krajan Karol Sloboda opustil na začiatku tretej tretiny klzisko na nosidlách po nebezpečnom ataku od Andreja Kosticyna a lekári mu diagnostikovali otras mozgu. Doba jeho rekonvalescencie by sa mala pohybovať od 10 dní do maximálne 4 týždňov. Podhradský však utrpel komplikovanú zlomeninu palca s posunom a tímu bude chýbať podľa prvotných odhadov až dva mesiace.

"Zranenie Podhradského má zložitý charakter, je to zlomenina palca s posunom. Odletel do Nemecka, kde ho budú v pondelok operovať. V tejto chvíli je ťažké povedať, koľko dní bude mimo hry, ale najbližšie dva mesiace zrejme hrať nebude," cituje web rsport.ru slová trénera Lady Sergeja Svetlova.

Päťdesiattriročný kormidelník sa vyjadril aj k zraneniu ďalšieho slovenského beka vo svojom tíme: "Karol Sloboda utrpel otras mozgu. Minimálne desať dní nebude môcť hrať ani on, a potom uvidíme, ako sa situácia vyvinie. Pauzovať môže až mesiac."

Tímu Lada Togliatti patrí v tabuľke Východnej konferencie priebežná 13. priečka s 21 bodmi. Podhradský odohral doposiaľ 22 duelov s bilanciou 2 góly a 5 asistencií. Sloboda absolvoval 23 zápasov, na konte má rovnaký počet presných zásahov ako jeho krajan, avšak len jednu gólovú prihrávku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články