Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ide sa rozhodovať o štarte hráčov z NHL na ZOH v Pekingu

NEW YORK - Vedenie zámorskej hokejovej NHL odložilo ďalších dvanásť zápasov pred Vianocami v dôsledku nárastu počtu pozitívnych testov na koronavírus. Ide o stretnutia, pri ktorých by museli tímy cestovať z USA do Kanady a naopak. Predstavitelia ligy zároveň informovali, že v najbližších dňoch by malo padnúť rozhodnutie o účasti hráčov na zimných olympijských hrách v Pekingu.
Zdroj: 41353
Zdieľajte:

Počet odložených zápasov sa tak vyšplhal už na 39, pričom len dva z nich sa medzičasom odohrali v nových termínoch. Liga v nedeľu večer oznámila odloženie dvanástich duelov, v noci na utorok sa neodohrajú stretnutia NY Islanders - Montreal, Edmonton - Anaheim, v noci na stredu Ottawa - St. Louis, San Jose - Vancouver, v noci na štvrtok NY Rangers - Montreal, Dallas - Winnipeg, Los Angeles - Edmonton a v noci na piatok Toronto - St. Louis, Ottawa - Carolina, New Jersey - Montreal, Vancouver - Anaheim a San Jose - Edmonton.

Prečítajte si aj

NHL: Zažiaril Šťastný, zo štyroch Slovákov nebodoval a nevyhral ani jeden

NHL sa už v sobotu vrátila k prísnejším opatreniam na zabránenie šírenia koronavírusu. K tomuto kroku pristúpila v reakcii na narastajúci počet pozitívnych prípadov medzi hráčmi a členmi tímov v dôsledku nového variantu omikron. Opatrenia, ktorých súčasť je napríklad testovanie na dennej báze, budú trvať do 1. januára. Okrem toho je v hre aj pravidelné testovanie pred jednotlivými zápasmi tímov, v ktorých vírus prepukol.

Prečítajte si aj

Slovenská extraliga už nemá najvyššieho hráča. Zamieril do rodnej krajiny

Vyhodnotenie ich účinnosti musí byť hotové najneskôr do 7. januára. Odklad jednotlivých zápasov môže spôsobiť aj problémy s uvoľnením hráčov na ZOH 2022 v Pekingu, ktoré sa začnú 4. februára. Hráči NHL sa zúčastnili na všetkých ZOH v rokoch 1998 až 2014, no v Pjongčangu 2018 chýbali. V Pekingu sa to má zmeniť na základe dohody s Hráčskou asociáciou NHLPA. Podľa komisára ligy Garyho Bettmana je primárne riešenie ísť na zimné olympijské hry, no do 10. januára môže liga od dohody odstúpiť bez finančnej pokuty.

Prečítajte si aj

Káder Nitry posilní známy odchovanec
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články