Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Miroslav Šatan: Niektorí hráči zamiešali karty pozitívne, ale aj negatívne

VISP - Slovenskí hokejisti obsadili druhé miesto na Švajčiarskom pohári (NaturEnergie Challenge) vo Vispe. V piatkovom priamom stretnutí o prvú priečku podľahli domácemu výberu tesne 2:3. O oba góly SR sa postaral Miloš Kelemen. V 57. minúte rozhodol Killian Mottet. Zverenci Craiga Ramsayho zdolali v prvom stretnutí Lotyšsko 6:2.
Zdroj: 41403
Zdieľajte:

Za najlepšieho hráča Slovenska vyhlásili Kelemena, na druhej strane získal ocenenie taktiež dvojgólový Denis Hollenstein. Organizátori vo Vispe museli krátko pred štartom zmeniť celý program turnaja po tom, ako sa z neho odhlásili Nóri pre sprísnené pandemické opatrenia v krajine.

Prečítajte si aj

Slovenský hokejista Marek Sloboda súčasťou výmeny

Slovensko malo prvý zápas odohrať pôvodne až vo štvrtok, no nakoniec s Lotyšskom nastúpili proti sebe už v stredu len krátko po príchode do dejiska turnaja. Pre Slovensko to bol posledný zápas pred zimnými olympijskými hrami v Pekingu.

Prečítajte si aj

42-ročný ofenzívny matador druhýkrát vystužil káder HK Levice

Hlasy po zápase (zdroj: RTVS, www.hockey slovakia.sk):

Craig Ramsay, tréner SR: "Nikdy nemôžete byť spokojný, ak prehráte. Ale odohrali sme dobrý zápas so súperom, ktorý je vždy výborne koučovaný, hrá rýchlo, o trochu rýchlejšie ako my. V druhej tretine sme mohli inkasovať viac gólov, ale náš brankár Rybár bol skvelý. Na zápas za dobre pozeralo, bol rýchly a ofenzívny z oboch strán, my sme iba nebránili, ale napádali sme ich a oni tiež. Síce sme zápas prehrali, ale bolo to dobré."

Prečítajte si aj

Humenčania pracujú na návrate dlhoročnej útočnej stálice

Miroslav Šatan, prezident SZĽH a generálny manažér reprezentácie: "Myslím si, že tie výkony boli dobré. Určite by sme ale tento výsledok brali o niečo lepší. Urobili sme tam drobné chybičky, ktoré nás stáli víťazstvo na turnaji. Budeme pracovať na ich odstránení. Niektorí hráči zamiešali karty pozitívne, iní negatívne v rozhodovaní trénerov v nominácii na ZOH. Tréneri budú mať čas zanalyzovať jednotlivé výkony hráčov na videu. Rozhodnutia sa budú robiť v januári, olympiáda nie je ďaleko. Veľkým faktorom pri rozhodovaní bude, či s nami pôjdu alebo nepôjdu hráči z NHL."

Prečítajte si aj

Na MS U20 v Kanade by mal v drese USA nastúpiť útočník so slovenskými koreňmi
Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články