Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

"Nemecký tím zachránil brankár", hovorí spokojný Vůjtek

Tréner slovenských hokejistov Vladimír Vůjtek bol napriek prehre s Nemeckom (1:2) spokojný s výkonom svojich zverencov. Za najväčšie príčiny neúspechu považuje inkasovaný gól z 2. minúty a výkon domáceho brankára.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

"S výkonom mužstva, s ktorým sme sem prišli, môžeme byť spokojní, bol na hranici možností. Bohužiaľ, to, čo nám tam včera padlo, dneska nie. Nemali sme to šťastie, alebo umenie v koncovke a prehrali sme o gól. Som rád, že sme to v závere ešte zdramatizovali. Náš nápor bol dosť silný, ale nemecký tím zachránil brankár," uviedol hlavný kouč.

Nemcom vyšiel výborne úvod, keď už po 99 sekundách tečoval Reimerovu strelu Hager a bolo 1:0. "Dostať gól v 2. minúte s Nemeckom je vždy zlé, pretože oni majú prepracovaný obranný systém. Vyhovuje im, keď môžu hrať zozadu a čakať na chyby súpera. Gól prišiel príliš skoro a ešte ho umocnil ten druhý, vlastný na 2:0 v poslednej minúte druhej tretiny. V nej sme hrali dobrý hokej a mali sme tam niekoľko príležitostí na vyrovnanie. Boli tam aj žŕdky. Dneska nám trošku neprialo šťastie," pokračoval.

Jeho zverenci znížili v 56. minúte na 1:2 a mohli by aj vyrovnať, keďže v zostávajúcich minútach mali hrať presilovku. Rozhodcovia však neodpískali faul na Deja, ktorý inkasoval hokejkou do tváre a na ľade sa objavila krv. "Po tom, čo sme videli video, vieme, že to bol faul a že to mali byť štyri minúty. Mohli sme hrať do konca zápasu presilovku. No aj rozhodcovia sú omylní a nechcem to na nich hádzať," uviedol Vůjtek.

Slovenskí hokejisti zakončia svoje účinkovanie na Nemeckom pohári v nedeľu o 13.15 h proti Švajčiarsku. Keďže "Helvéti" v sobotu večer zdolali Kanadu 2:1, Slováci už nebudú bojovať o celkové prvenstvo, ale len o 2. miesto. Hlavný kouč však bez ohľadu na to očakáva od svojich zverencov podobnú hru, ako v predchádzajúcich dueloch: "Chceme pokračovať vo výkonoch, ktoré sme podali v týchto dvoch zápasoch. Verím, že si vypracujeme príležitostí a že proti Švajčiarom odohráme dobrý zápas."

Do zostavy sa opäť dostane dvojica Lukáš Cingeľ a Tomáš Sýkora. Otázny je post brankára, keďže Marek Čiliak i Branislav Konrád sa prezentovali dobrými výkonmi. "Obaja chytali veľmi dobre. Teraz sa musíme posadiť a rozhodnúť pre jedného z nich," dodal Vůjtek.

Zdieľajte:
Pridal: Boris Silný
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články