Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Halák roztlieskal arénu a dočkal sa krásnych slov: Veľký bojovník, reakcia na konci hovorí za všetko

NEW YORK - Hokejisti Vancouveru v bránke s Jaroslavom Halákom zvíťazili v zápase zámorskej NHL doma nad Columbusom 4:3.
Zdroj: 41379
Zdieľajte:

Canucks otočili z 0:3 a pripísali si piate víťazstvo v sérii. Slovenský brankár zlikvidoval 20 z 23 striel hosťujúcich hráčov. Dosiahol 87,5-percentnú úspešnosť zákrokov, pričom od druhej tretiny už za svoj chrbát nepustil žiadny puk a zaznamenal svoje prvé víťazstve v drese Vancouveru vo svojom šiestom štarte.

Haláka v úvodnej dvadsaťminútovke prekonal dvakrát Eric Robinson, raz Max Domi, ale tréner Bruce Boudreau skúseného slovenského brankára podržal, nevystriedal ho a ten sa mu za to oplatil. Po nepresvedčivej prvej tretine, keď dostal tri góly z dvanástich striel, “zatiahol roletu” a svoj prvý štart od 28. novembra premenil na víťazstvo.

Prečítajte si aj

VIDEO Halák po nevydarenej prvej tretine zatiahol roletu a vychytal prvý triumf v drese Vancouveru

Veľký bojovník

"Pracoval som s Jaroslavom Halákom od jeho pätnástich rokov a poznám ho ako veľkého bojovníka. Neznáša prehry, reakcia na konci hovorí za všetko. Počas kariéry bojoval s nepriazňou osudu, ale vždy keď bolo treba, tak tím podržal. V závere zachránil víťazstvo výborným zákrokom 6 sekúnd pred koncom," napísal na Twitteri známy agent Allan Walsh.

Canucks uspeli v piatich zápasoch za sebou naposledy vo februári 2020. Pod vedením nového trénera Boudreaua, ktorý vymenil Travisa Greena, ešte tím zo západnej časti Kanady neprehral. O triumfe Canucks rozhodol v presilovke 59 sekúnd pred koncom svojim druhým gólom v zápase Bo Horvat. Presadili sa aj Elias Pettersson a Vasilij Podkolzin. Tri asistencie zaznamenal Quinn Hughes. Na covid protokol putovali pred zápasom Luke Schenn, Juho Lammikko a Brad Hunt, Tuckera Poolmana stiahli z ľadu v priebehu zápasu.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články