Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Hviezdny Connor McDavid znepokojený možnou dĺžkou karantény v Pekingu: Situácia je nevyriešená

EDMONTON - Kanadského hokejistu Connora McDavida znepokojuje návrh, podľa ktorého môže karanténa na ZOH v Pekingu v prípade pozitívneho testu na koronavírus trvať až päť týždňov.
Zdroj: 41381
Zdieľajte:

Kapitán Edmontonu je spolu so Sidneym Crosbym (Pittsburgh) a Alexom Pietrangelom (Vegas) v predbežnej olympijskej nominácii kanadského tímu.

"Situácia je nevyriešená. Chýba nám ešte veľmi veľa informácií o protokole a potom je tu možnosť 3-5 týždňovej karantény. Je to znepokojujúce," povedal McDavid. Pozitívni športovci budú na ukončenie karantény potrebovať dva negatívne testy v priebehu 24 hodín, inak im hrozí 3-5 týždňová izolácia.

Prečítajte si aj

VIDEO Halák po nevydarenej prvej tretine zatiahol roletu a vychytal prvý triumf v drese Vancouveru

Hráči NHL sa zúčastnili na všetkých olympiádach od roku 1998 do 2014, no v Pjongčangu chýbali. V Pekingu sa to má zmeniť na základe dohody s Hráčskou asociáciou NHLPA. Podľa komisára ligy Garyho Bettmana je primárne riešenie ísť na olympiádu, no do 10. januára môže liga od dohody odstúpiť bez finančnej pokuty v prípade, že by reštrikcie do veľkej miery ovplyvnili jej fungovanie.

Účasť na olympiáde už odriekol švédsky brankár v službách Las Vegas Robin Lehner. V zámorskej lige je veľmi vysoká miera zaočkovanosti. Tyler Bertuzzi by mal byť jediným hráčom, ktorý nie je plne zaočkovaný.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články